Интимно

Спасете любовта! Не се карайте за тези неща!

Спорове, които няма да доведат до консенсус, а ще развалят отношенията

09.03.2017г. / 14 10ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Караниците и скандалите са неизбежни в една връзка. Но има неща, за които никога не трябва да се карате, просто защото това няма да доведе нито до подобряване на отношенията, нито до някакъв консенсус.

Кой да изхвърли боклука

Боклукът така или иначе трябва да се изхвърли. Просто направете график, който да се спазва. Нека това не е повод за караници. Някак принизявате връзката си, ако това е повод да се скарате.

Правене на планове

Добрите партньори правят добри планове заедно, но понякога различните личности просто се затрудняват да постигнат съгласие по абсолютно всички точки, свързани с визията за бъдещето. Приемете го и уважавайте различията помежду си.

Прането

Както и изхвърлянето на боклука е неизбежно и трябва да се случва регулярно, така и прането е нещо неотложно за едно домакинство. Ето защо то също се нуждае от график, за да се случва по честен начин. Така и двамата ще имате възможност да участвате в домакинството, а не само единият.

Закъсненията вечер

Ако единият партньор работи до късно или излиза с приятели и се прибира през нощта системно, това неминуемо буди подозрения и гняв у другия. Вместо обаче да насъбирате напрежение, което да избухне в даден момент, говорете. Изкажете притесненията си, комуникирайте, за да намерите решение.

Но не се опитвайте насила да контролирате партньора си, защото в повечето случаи това има обратен ефект.


Свързани статии

Безсмислени скандали

Понякога се караме за истински глупости. Дори в разгара на скандала забравяме защо всъщност сме се скарали. Ако нещо ви подразни, не вземайте повод от него, за да намесите стари проблеми, защото това е най-лошото. Така се случват най-язвителните караници в историята на една двойка – когато напрежението е сгъстено до точката на избухване.

Следвайте това просто правило – когато нещо може да бъде премълчано, премълчете го. Помислете преди да кажете нещо дали от разискването на проблема ще произтече нещо полезно или не. Ако не, значи по-добре го отминете.

Снимки: iStock

Коментирай