Интимно

Какво не трябва да казвате на съпруга си?

Защо не можеш да бъдеш като...

17.03.2017г. / 10 56ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Понякога думите са по-силни от действията. Те могат да мотивират или да наранят дълбоко и да поставят началото на края на един брак. В комуникацията с партньора понякога забравяме, че има неща, които не е добре той да чува. Вижте кои думи биха наранили съпруга ви.

„Това не е мой проблем.“

В една връзка, ако единият партньор е изправен пред трудности, те не са само негов проблем. Връзката се гради на взаимна подкрепа. Това означава, че ако държите на мъжа до себе си е добре да му покажете своята подкрепа, да преминете заедно през препятствията.

Когато показвате незаинтересуваност към проблемите му било то от личен или служебен характер, не можете да очаквате той да ви подкрепи или връзката ви да продължи дълго.

„Аз ще го направя.“

Мъжът ви иска да ви помогне в домакинството или да свърши нещо, което ние жените смятаме за мъжка работа. Въпреки това резултатът не ви удовлетворява и вие някак искате да изземете неговите функции и открито да демонстрирате, че той не се справя добре.

Това е унизително за партньора ви. Никой не иска усилията му да не бъдат оценени. Разбира се, че в наши дни женската еманципация надделява в определени моменти, но не подбивайте самочувствието на партньора си.

„Защо не можеш да бъдеш като...“

Сравнението е пагубно за хармонията в брака. Никога не сравнявайте на глас съпруга си с бивши партньори, с партньорите на ваши приятелки, познати. Всеки има своите положителни качества, а сравняването само ще го обиди и със сигурност ще се отрази на самочувствието му. Това не е мотивиращо за никого.

Ако искате той да бъде по-романтичен, мил, да направи нещо специално за вас, кажете му го с подходящия тон, споделете колко добре ще ви накара да се почувствате и т. н.

„Ти винаги...“ / „Ти никога...“

Още думи, които само ерозират брака. Добре е да направите преоценка на вашата гледна точка, преди да изразите емоциите си. Ако искате той да свърши нещо, да направи нещо за вас, използвайте отново вашата женска хитрост и обаяние, за да го подтикнете към действие. Обвиненията почти винаги са повод за раздор и не разрешават създалата се ситуация.

Свързани статии

„Това е по твоя вина.“ / „Нали ти казах.“

В брака има не една или две сложни ситуации. Посочването с пръст, че по негова вина са се влошили определени обстоятелства няма да разреши проблемите. Като негова половинка вие трябва заедно да работите по коригирането на ситуацията.

Важно е той да усети подкрепата ви, а не стремежа ви да хвърлите вината върху него. Разбира се, че искате да си кажете, че сте били прави. Направете го по друг начин, с друг тон, но не спирайте да бъдете негова подкрепа.

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
внт ( преди 3 години )
Свободно време