Интимно

След изневярата – как да се справите без да се нараните един друг?

Как да се справите с проблема заедно с партньора си

05.04.2017г. / 10 19ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Изневярата не е нещо нечувано в историята на любовта. Понякога хората правят грешки. Дали е нарочно или е умишлено няма значение, важно е след като бъдете хванати от партньора си в изневяра да помислите добре какво искате оттук нататък.

Какво трябва да направите, за да излезете от тази ситуация без да се нараните един друг с партньора ви?

Изправете се пред проблема

Отричането на реалността няма да ви помогне да си върнете предишните отношения, напротив. Ако наистина и вие, и партньорът ви искате да се справите с изневярата ви, говорете, общувайте, гневете се, но намерете път към откриването на решение. Не се правете, че проблем не съществува.

Решете с кого искате да сте

Неминуемо ще се запитате дали пък не искате да сте с другия мъж, след като сте изневерили с него. Отговорете си честно на този въпрос пред себе си. Само така ще решите наистина какво да предприемете оттук нататък.

Потърсете съвет

Най-добре е да потърсите компетентна помощ и съвет от брачен консултант или сексолог. Това обаче не изключва възможността да потърсите съвет и от близък, с когото можете да говорите по въпроса.

Заличете всички доказателства

Партньорът ви е разбрал за изневярата. Това е достатъчно болезнено. Не е необходимо да разбира абсолютно всички подробности. Ето защо е по-добре да скриете онова, което разкрива всички пикантерии около незаконната ви връзка, без значение дали сте женени или не.

Не намесвайте децата

Не намесвайте децата, нека всичко случило се остане между вас с партньора ви. Не влияйте по такъв негативен начин върху чувствата на децата към родителите им. Отношенията като двойка засягат само вас.

Не се опитвайте да върнете нещата, както са си били преди

Това само ще влоши положението. Вместо това се опитайте да надграждате отношенията си върху вече случилото се. Вашият партньор трябва да се убеди, че иска да продължите напред. Ако и вие го искате, опитайте се да му го докажете и заедно продължете връзката си. Но в никакъв случай не се мъчете да се държите като преди. Ще се нараните още повече.

Не обвинявайте партньора си

Колкото и да се чувствате, че той ви е подтикнал да търсите любов на друго място, не забравяйте, че решаващата крачка сте предприели само вие и никой друг.

Не пресилвайте нещата

Ако сте решили да се сдобрите и да преодолеете проблема, който се е изправил пред вас във връзката ви, не пресилвайте нещата. Така може да постигнете обратния ефект. Оставете нещата да се нормализират без да насилвате партньора си.

Не въвличайте приятели и семейство

Приятелите и роднините ви обичат по различен начин. Те рядко биха се обърнали срещу вас. Възможно е да нападнат партньора ви като виновник за случилото се, сякаш той ви е подтикнал, а това да не е вярно. Това ще влоши още повече положението.

Ако започнат да нападат и вас, това няма да ви помогне, а може още повече да ви възпрепятства в откриването на решение на проблема.

Снимка: iStock

Коментирай
Свободно време