Интимно

Кажи ми как се караш, за да ти кажа какъв си

Конфликтите във връзката разкриват вашите истински взаимоотношения

22.04.2017г. / 08 27ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Във всяка връзка има конфликти. Без тях съвместното съжителство просто не може да съществува. Споровете и неразбирателствата обаче могат да подскажат много повече за връзката, отколкото подозирате.

Начинът, по който се карате, както и причините, поради които възникват конфликти говорят много за това как подхождате към проблемите в ежедневието си.

Карате се за едно и също всеки път

Някои двойки се карат за определени неща. Случвало ли ви се е да смятате, че половинката ви просто сякаш изобщо не се старае да промени нещо в себе си? На прав път сте, защото повтаряемостта на еднотипни проблеми и скандали подсказва именно за нежеланието на партньорите да се променят, да се постараят нещото, за което се карат да спре.

Ако вашите конфликти са от този тип, то вероятно и двамата с партньора ви нямате желание да се променяте особено и да правите компромиси помежду си.

Разгорещен скандал за нещо малко и незначително

Избухвате сериозно в крясъци и истерии, само защото партньорът ви не е сложил чиниите в мивката или защото пак е закъснял с приятели след работа? Това означава, че стресът и напрежението ви идват в повече. Обикновено емоционалното претоварване допринася за нагнетяването на напрежение, което нещо мимолетно и дребно може да отключи.

Възможно е също да таите неизказани чувства към партньора си, които потискате и криете. Това също нагнетява напрежение, което избухва в определен момент, който дори не е свързан с онова, което ви терзае истински. Ключът е в навременната комуникация.


Скандалите ви са толкова яростни, че са направо непоносими

Най-жестоките и разгорещени конфликти в една връзка обикновено са провокирани от ревност, различия в разбирането за секса, възпитанието на децата или проблемите с парите.

Тези спорове са почти неизбежни. Можете да се справите с тях като внимавате как реагирате и никога не бързате да казвате нещо необмислено. В противен случай яростта ви е в кърпа вързана.

Прекалено сериозни сте

Един конфликт може да се потуши като измежду яростните ви думи и упреци включите и малко хумор. Винаги, когато имате тази възможност, обръщайте нещата на майтап, за да не станат твърде сериозни и задълбочени. Така рискувате да се нараните, вместо да изгладите споровете си.

Снимки: iStock

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време