Интимно

Билки и подправки, които подобряват сексуалността

Помагат и за зачеване

24.04.2017г. / 10 29ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сексът играе жизненоважна роля в поддържането на емоционалното и физическо здраве. Редовният и приятен сексуален живот ни прави по-позитивни, успешни, прави връзката с половинката по-силна.

Но понякога се нуждаем от малки стимули, които да ни помогнат да поддържаме сексуалната си енергия. Поглеждаме към аюрведа, която има набор от подправки и билки, които стимулират сексуалното здраве и либидото.

Шатавари

Според аюрведа това е една от най-добрите билки за женското здраве, тъй като благоприятства отделянето на яйцеклетки и поддържа жените по-енергични. Освен че ефективно подобрява фертилитета, подмладява и женските полови органи.

Тази удивителна билка може да балансира хормоните в женското тяло и да подготви матката за зачеване. Но шатавари има редица ползи и за сексуалността на мъжете, тъй като може да помогне за лечението на импотентността, както и при възпаления на половите органи.

Ашваганда

Растението е познато още като индийски женшен. Билката се ползва от векове като подправка на сексуалния живот. Известно е, че има благоприятно влияние при различни полови проблеми като преждевременна еякулация, безплодие и импотентност. Също така спомага за намаляване на стреса.

Чесън

Чесънът е изключително популярен в аюрведа, благодарение на отличните си лечебни свойства. Консумацията му подобрява либидото и при двата пола, но също така се грижи и за здравето на репродуктивните органи.

Шиладжит

Тази билка расте по скалистите места на Хималаите и често влиза в състава на аюрведическите препарати. Шиладжит бива наричан още и индийската виагра, като способства и за подобряване качеството на спермата. Също така може да регулира сексуалните хормони.

Свързани статии

Salab Misri (Салаб Мисри)

Това е още една билка, която се счита за ефективно средство за решаване на сексуални проблеми. Тя подобрява кръвообращението и повишава енергийните нива. Също така подобрява качеството на спермата и намалява риска от преждевременна еякулация.

Индийско орехче

Индийското орехче не само добавя приятен вкус към вашите ястия, но може да подобри и сексуалния ви живот. Тази подправка е естествен афродизиак, повишава издръжливостта и също предотвратява преждевременната еякулация.

Коментирай