Интимно

5 компромиса, които мъжете не заслужават

Какво не бива да правим за него

28.04.2017г. / 16 07ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Да запазиш хармонията във връзката си, означава да правиш безброй компромиси. Често се стремим да избягваме скандалите, само и само за да не ни наричат „кралиците на драмата“.

Дразним се например, когато Той ни оставя да вършим цялата домакинска работа, ала си поемаме дълбоко дъх, броим наум до десет и издишаме, за да се успокоим. Ежедневно се случва и да си затваряме очите за хиляди други неща, единствено в името на хармоничното ни настояще и щастливото ни бъдеще.

Компромисите обаче не бива да преминават границата на допустимото. Понякога в целта си да угодим на партньора, започваме да губим самите себе си. Това става неусетно. Сякаш една сутрин се събуждаме в познатото за нас тяло, но съзнанието ни вече е различно. За да не се чувстваме обезличени в определен момент, е необходимо да разберем какво не трябва да правим за Него.

1. Не променяй външния си вид

Външните черти на всяка от нас са показател за строго индивидуалната ни същност. Именно промяната им по критериите на мъжа е табу номер едно в нашата класация. Ако той реши да ви каже: „Аз обичам руси жени!“, а вие сте брюнетка, то тогава го оставете да си намери друга, която пасва на вкуса му. Не е нужно да си боядисвате косата, особено ако не сте привърженик на русите тонове и нюанси.

2. Не подправяй държанието си

В началото на връзката половинката ще ви обсипва със суперлативи и комплименти. Често обаче, на един по-късен етап, положителните коментари започват да избледняват и дори се превръщат в критика. Нужна ли е промяна, за да се чувствате отново уникални по рода си? Разбира се, че не. От самото начало вие сте демонстрирали своите добродетели, а изборът е бил изцяло в ръцете на мъжа.

3. Не се превръщай в „кошче за душевни отпадъци“

Хубаво е да се грижите и да бъдете внимателни към своя избраник. Но понякога, паралелното въплъщение в образа на добрата домакиня, на опората в живота и същевременно на страстната любовница, ви пречи. В подобни ситуации мъжът ще ви възприема като жената, която ще слуша за всичките му душевни терзания и ще разрешава всеки изправил се на пътя му проблем, а това ще ви измори много бързо и отдалечи от него.

4. Не оставяй мечтите ти да се изпарят

Свързани статии

Може би най-голямата грешка е да си на върха и да захвърлиш постиженията си в негова чест. В някои случаи дамите избират да зарежат успешната си кариера, за да станат съпруги. Нима е необходимо едното да е за сметка на другото? След време основният въпрос, който ще залегне трайно в съзнанието на тези жени, ще е: „Какво ли би било, ако не се бях отказала от целите си?“

5. Не предлагай свободата си

Има много начини за изразяване на предаността към половинката, но загубата на лично пространство не е сред тях. Прекаленото сгъстяване на отношенията обикновено е една от причините за изхабяването на връзката. Създаването на общ профил в социалната мрежа или пък липсата на индивидуални приятелски контакти са примери за живот, ограничен в рамките на създадения от самите нас кафез.

Изводът е, че връзките са като везната на Темида. Когато не сме склонни да правим компромиси, тя се накланя на една страна и често хармонията между двама души изчезва безследно. Друг път, при прекаленото отстъпване от наша страна, везната натежава в другата посока, а това е признак, че губим себе си. Оттук следва и изводът, че е необходимо да има по малко и от двете страни. Единствено така ще бъде постигнато търсеното равновесие. Нужен е баланс, който да изправи везната!

Снимка: iStock

Автор: Доротея Цветанова, стажант в Az-jenata.bg

Коментирай