Интимно

3 причини за липса на сексуално желание

Защо вече не ви се прави секс?

29.04.2017г. / 12 43ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Сексът е една от най-съществените съставки на успешната връзка. В началото той винаги присъства в отношенията, страстта е разпалена до максимум, но като всеки огън тя също угасва и започва да тлее.

Често партньорите бъркат липсата на желание за секс с липсата на любов. Не бързайте да се разделяте с половинката си, само защото сте спрели да правите секс или защото либидото ви е спаднало.

В повечето случаи липсата на сексуален апетит се дължи на 3 основни причини, които са преодолими и почти всяка двойка преминава през такива етапи. Кои са те?

Изчерпване

Под изчерпване не се има предвид изхабяване на отношенията и липса на любов, а наличие на рутина. Ако правите секс винаги вечер, когато си легнете в леглото е нормално да започнете да го чувствате като някакво задължение.

Така постепенно желанието да изпълнявате това задължение намалява. Така е с всичко, което се прави насила и просто защото се очаква от нас.

Лесно можете да преодолеете този препъникамък в живота си. Опитайте се да върнете спонтанността във връзката си. Правете секс в различно време, не само вечер, когато по презумпция се предполага, че трябва да се прави секс.

Сутрешният секс е най-любимото нещо на мъжете – възползвайте се от този факт! Можете да го правите в различни помещения в дома, навън, под душа. Нарочно избягвайте старомодния вечерен секс в леглото и ще се убедите как искрата ще се запали наново!

Стрес

Ежедневието на съвременните хора е изпълнено със стрес. Той ни разболява, прави ни нервни и прогонва желанието за секс. Отделете време да прецените дали и при вас се случва така. Ако стресът е причината за липса на желание за секс, нещата са поправими.

Заемете се с практики за облекчаване на стреса, занимавайте се с любимите си хобита, отидете на спорт или на спа, масажът също помага невероятно много. Отърсвайки се от стреса, желанието ви за секс ще се възвърне.

Свързани статии

Не харесвате тялото си

Непрекъснато биваме заливани от идеални пропорции на тялото, които повечето жени не могат да постигнат. Целулитът и стриите са мразени и сочени като недостатък. Това нагнетява срам от собственото тяло.

Тези притеснения не са характерни само за жените обаче. Мъжете също страдат заради социалните предразсъдъци към телата им – малки пениси, увиснали кореми, гърди, доближаващи се до женски размер.

Изобщо, има много начини, по които хорското мнение и социалните предразсъдъци могат да накарат човек да намрази голото си тяло и да спре да желае да бъде интимен с партньора си.

Поговорете с половинката си и разчупете тези предразсъдъци.

Снимка: iStock

Коментирай