Интимно

Защо пак се връщам при Него?

Какво ви кара да подновите връзката си с бившия

15.05.2017г. / 14 10ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка жена изживява раздялата с бившия си по различен начин. Някои намират спасение и утеха в шоколада. Други обличат най-сексапилните си дрехи и излизат навън, за да докажат самоувереността си пред хората, а и пред самите себе си. Пътят към спомените пък е вариантът на трети, които разлистват албумите и се връщат към хубавите моменти, прекарани с бившия партньор. Всичко се свежда до гледната точка на дамата и разбира се, до нейната емоционална нагласа. Но всъщност не е толкова важно как преживявате раздялата, а дали накрая методът ви се оказва ефективен.

Очевидно е, че голяма част от жените решават да подновят предишната си връзка. Това ни навежда на мисълта, че използваната от тях стратегия се е поддала повече на страничните, отколкото на търсените ефекти.

Причините, подтикващи дамите да се върнат при старата любов, са безброй. Ние обаче ще ви представим най-често срещаните оправдания, които насочват погледа на жената обратно към миналото.

Клишето „Той се е променил“

Когато мъжът осъзнае, че е изгубил своята любима, той се вкопчва в идеята да я спечели отново... особено, ако раздялата е по негова вина. Милите думи и галантните жестове заслепяват трезвото съзнание на нежния пол. Жената сляпо вярва, че бившият ѝ се е променил. Но в много от случаите метаморфозата на мъжа към по-добро е краткотрайна. Щом достигне до крайната си цел, той пак се въплъщава в своя първообраз.

Този път ще бъде различно

Мисълта, че старата връзка ще бъде различна след като се поднови, най-често е мит. Водени от желанието да се съберат с предишните си партньори, жените са убедени, че промяната в отношенията ще е положителна за в бъдеще. Дълбоко у себе си обаче, дори и неизлечимо влюбените дами осъзнават колко рядко срещан е този „феномен“.

Той е перфектен в сравнение с другите

Свързани статии

Всеки мъж има недостатъци, които могат да изведат жената „извън контрол“. Но дори и те започват да липсват на дамите в определени моменти след раздялата. Несъзнателно всяка от нас сравнява експартньора си с другите мъже. Заключението, до което стигаме обикновено е, че нашият избраник е перфектен. Но дали е редно винаги да се доверяваме на тази емоционална преценка? В такива моменти на слабост лошите качества на предишното ни гадже отстъпват пред положителните му страни. Ние виждаме не него, а идеалния му образ.

Той ми пасва във всяко отношение

Друга причина жената да избере да се върне при експартньора е самозаблудата, че е открила сродната си душа. Тази идея често се появява в резултат на дългата продължителност на една връзка. Дамата отказва да приеме, че там някъде съществува и друг мъж, който също би бил способен да пасне на характера ѝ.

Подновената връзка с бившия невинаги е еквивалент на катастрофален край. Въпросът е да виждаме реалността такава, каквато е. Защото гледката през „розовите очила“ единствено ни подтиква да си създаваме илюзорен свят, в който „старата песен се пее на нов глас“.

Автор: Доротея Цветанова, стажант в Az-jenata.bg

Коментирай