Интимно

Симптомите на токсичната жена

Разпознайте болезнената ревнивка

23.05.2017г. / 13 19ч.
Аз жената
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Жените често ревнуват партньорите си в любовта. Някои смятат, че това е показател за обич и привързаност, други пък считат, че ревността се поражда от липсата на самоувереност. Сложна е констатацията по този въпрос, но най-близо до истината е може би твърдението на Франсоа дьо Ларошфуко. Неговата мъдра мисъл гласи: „В ревността има една част любов и 99 части самолюбие“.

Често споменатите 99 признака на самолюбието превръщат отдадената на връзката дама в токсична жена. Метаморфозата въздейства отрицателно на отношенията между влюбените и трансформира представителките на нежния пол в напрегнати ревнивки, които непрекъснато се съмняват в половинката си.

Ето защо не бива да позволяваме на ревността ни да излиза отвъд границите на допустимото. В противен случай, рискуваме да се докоснем до основните „симптоми“, характерни за токсичната жена. А те са:

Ровене в телефона му

Свързани статии

Ревнивата дама използва момента да прерови всички социални мрежи, обаждания и съобщения, когато любимият ѝ не е наоколо. Това доказва само едно – липсата на доверие. Непрекъснатата мнителност заличава трайно любовта и вреди на емоционалното състояние на жената. Тя сякаш се въплъщава в ролята на таен агент, който е нает да хване престъпника в крачка.

Обаждане през 5 минути

„Проверката е висша форма на доверие“... Но не и тази през 5 минути. Токсичната жена изпитва нервност и безпокойство, когато партньорът ѝ е навън с приятели. Именно затова пръстите ѝ набират през чести интервали от време номера му.

„Прави от мухата слон“

Дори най-малкото раздразнение става повод за бурен скандал при ревнивата дама. Тя винаги е нацупена и чака извинение от своя любим. Понякога той дори няма представа какво точно е сторил и за какво точно трябва да се извини. Все пак обаче мъжът се държи мило, защото е наясно какви ще са последствията, ако дръзне да зададе въпроса: „Защо се сърдиш?“

Ограничава личното му пространство

В много случаи прекалено ревнивата жена не позволява на партньора си да излиза без нейното съгласие или дори... без нейното присъствие. Тя е на мъжките събирания, на които се пие бира и се гледат мачове. Излиза и с компанията на гаджето си по клубове и дискотеки, за да е сигурна, че той няма да стъпи накриво.

Тези, наричани от нас „токсични жени“, успяват да оставят траен отпечатък в съзнанието на партньорите си. Обикновено връзката с крайно ревнивите дами става „обеца на ухото“ за мъжете, които след това избягват да имат нещо общо с жени от този тип. Прекомерното количество ревност често убива обичта и става причина за разпада на връзката.

А как да се отървем от непрекъснатата съмнителност? Като се съсредоточим върху любовта. Тя има нужда от грижа, така, както цветето има нужда от слънчеви лъчи, за да израсте здраво и красиво!

Автор: Доротея Цветанова, стажант в Az-jenata.bg

Коментирай
33 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 6 години )