Интимно

7 признака на емоционалната изневяра

„Тръгни си ти, остави ме, защото явно аз не съм достатъчно силна да го направя!“

24.05.2017г. / 10 06ч.
Илияна Николова
Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Изневярата не е само плътска, фактическа, физическа. Тя може да има и едно по-страшно измерение – психическото и емоционално желание, мисъл за друг мъж.

Дори да не става дума за конкретен мъж, само мисълта, че не желаете повече настоящия си партньор и мечтаете за нещо по-добро е сигнал, че вече му изневерявате.

Кои са най-явните и недотам видни признаци на емоционалната изневяра?

1. Непрекъснато се оплаквате от партньора си на другите.

Нормално е в известна степен. Всеки се оплаква от всичко и всеки в определени ситуации. Но когато го правите непрекъснато, дори пред приятели, които не са ви толкова близки е знак, че нещо с чувствата ви сериозно се е увредило.

2. Мислите за другия човек или просто за друг човек (несъществуващ), когато партньорът ви е до вас.

Слушате какво ви говори, позволявате му да ви докосва, но мисълта ви е някъде другаде. Просто си мислите как не заслужавате това, как имате нужда от истинска любов, която да ви кара да се смеете, а не да гледате в една точка, докато той или тя просто ви говори.

3. Започвате да криете разни неща, да пазите тайни.

Партньорът ви трябва да е и най-добрият ви приятел. От него не трябва да имате тайни, освен ако не са дреболии, за които не си заслужава да споделяте.

Започнете ли да пазите тайни и да избягвате съзнателно факти от живота си, това е лош признак на емоционална изневяра, която вече сериозно назрява.

4. Сравнявате партньора си с нечий друг.

Поведението на вашия партньор всячески е започнало да ви дразни. Непрекъснато го сравнявате с гаджето или съпруга на своя приятелка, когото много одобрявате. Дори стигате дотам, че приписвате повече качества на чуждия мъж, отколкото той реално притежава. Просто толкова дълбоко сте изневерили на собствения си партньор, че не си давате сметка как обожествявате другия.

Свързани статии

5. Мислите за друг мъж по време на секс.

По принцип фантазиите за друг партньор по време на секс се считат за напълно нормални. Но ако започнат да се случват постоянно са сигнал за нередност или пропукване във връзката.

6. Предпочитате да сте на друго място, а не вкъщи.

Не ви се прибира, намирате си причина да се видите с приятелки или да отидете някъде. Дори да не го правите, за да отидете при друг мъж, това си е чиста проба емоционална изневяра, защото притегателната сила, която ви е водела у дома при партньора ви досега е отслабнала.

7. Правите нещо, което би ви подразнило, ако партньорът ви го правеше.

Това е едно своеобразно опълчване на задължението, което имате към връзката си, но което не желаете да имате за в бъдеще. Душата ви крещи: „Тръгни си ти, остави ме, защото явно аз не съм достатъчно силна да го направя!“

Снимка: pexels.com

Коментирай
Свободно време