Интимно

8 съвета за изграждане на емоционална връзка

Как да пренесете връзката си на по-дълбоко ниво

28.06.2017г. / 07 33ч.
Илияна Николова
Снимка: pexels

Снимка: pexels

Емоционалната връзка е една от най-съществените части от взаимоотношенията с партньора. Тя се изгражда трудно. Не с всеки може да се получи. Ако обичате половинката си, сексът е страхотен, обожавате прекараното време заедно, трябва да задълбочите емоционалната си връзка. Как да го направите?

1. Определете чувствата си и ги назовете.

Назовете какво чувствате пред него и пред себе си. Дайте си сметка изпитвате ли дълбоки усещания и желания към партньора си и дали имате планове за бъдещето заедно. Това ще ви помогне да разберете дали гледате в една обща посока.

2. Споделяйте чувствата си.

Споделянето е важно за връзката. То създава взаимност и въвлича партньорите в общото преживяване на любовта.

3. Изслушвайте, споделяйте, разбирайте.

За да се задълбочи емоционалната връзка помежду ви са необходими тези три жеста, които трябва да не забравяте да практикувате непрекъснато.

4. Прекарвайте ценно време заедно.

Ценното време, прекарано заедно, съчетава физическо присъствие, интимност, емоционална обвързаност и взаимност. Това е нещо много по-различно от безцелното шляене заедно.

5. Накарайте партньора си да се чувства от първостепенно значение.

Показвайте му, че мислите за него непрекъснато. Изпращайте му любовни или страстни съобщения. Никога не го пренебрегвайте. Покажете му, че той е ваш приоритет винаги и във всичко.

 

6. Казвайте какви намерения имате.

Невинаги човекът до нас разбира какви намерения имаме, независимо дали на нас ни се струва ясно какво правим и какво мислим. Все пак хората са различни и разбиранията им може да се разминат. За да изградите дълбока емоционална връзка, споделяйте намеренията си, за да сте наясно един с друг.

7. Обичайте партньора си.

Изразявайте любовта си по всички възможни начини. Не мислете, че той го знае по подразбиране. Любовта е действие, което трябва да се извършва целенасочено.

8. Пазете отношенията си от други хора.

За да задълбочите емоционалната си връзка трябва да държите чуждото мнение и намеса настрана. Не позволявайте някой да се намесва в отношенията ви, ако наистина искате те да са дълбоки в емоционален план.

Снимка: pexels

Коментирай