Интимно

Въпроси, които да си зададете преди брака

„Имам ли му доверие?“

18.07.2017г. / 12 21ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Когато се влюбим всичко край нас е розово, нереално, не виждаме проблемите или ни е твърде удобно да затворим очите си за тях. Минава време и получаваме така очакваното предложение за брак. Скачаме отчаяно в идеята да се обвържем с някого за цял живот, забравяйки да си зададем някои важни въпроси.

„Мога ли да видя себе си в семейството?“ е единият от тях. Може ли да посрещате празници, да се занимавате с битовизми, семейни събирания и т. н. Следват още няколко въпроса, които е добре да си зададете преди да встъпите в брак. Вижте кои.

„Определя ли ме като личност?“

Дали вашият партньор ви оценява като човек? За всяка жена е важно нейният съпруг да я оценява като пълноценен човек, да харесва нейните амбиции в кариерата, да зачита усилията ѝ в домакинството, да се включва и той, да уважава желанието ѝ за лично време, в което тя да се погрижи за външния си вид и т. н. Преди да се отдадете на някого завинаги се уверете, че имате неговата пълна подкрепа.

Всеки има три шанса да се влюби

„Имам ли му доверие?“

Дори и да има минимален процент на съмнение в коректността на бъдещия ви съпруг е добре да преосмислите идеята да се обвържете завинаги. В една връзка доверието е от първостепенно значение. И ако се налага да поставяте често под въпрос думите и действията на мъжа до себе си, дали той е подходящ за ваш съпруг?

„Мога ли да изказвам мнението си?“

Може ли да изкажете свободно мнение по въпрос, по който мислите различно? Мислите ли, че можете да споделите вашите тайни, стремежи, сексуални желания, смели мечти, страхове, несъгласие относно нещо във връзката ви? Ако той не е там, не ви слуша, не вниква в думите ви, оставате неразбрани, дали това е личността, с която искате да се ангажирате за цял живот...

6 признака, че бракът ви е по-здрав, отколкото мислите

„Работим ли заедно за разрешаването на проблемите ни?“

Във всяка връзка има проблеми, моменти на повишаване на тон... В тези ситуации как разрешавате проблемите? Защото в една здрава връзка с партньор, който ви заслужава, проблемите се решават заедно, по здравословен начин, с добра комуникация, без прехвърляне на вина, отговорност и без физическа саморазправа. Помислете как е във вашата връзка и си отговорете на този въпрос.

Свързани статии

„Гледаме ли в една посока за бъдещето, плановете ни съвпадат ли?“

Вие и вашият партньор искате да купите къща, да имате стабилни работни места и да се установите в желания от вас град. Или пък искате да пътувате повече, да работите онлайн, да забавите малко появата на децата...

Плановете ви може да бъдат много и различни, въпросът е дали ги споделяте заедно, дали не се разминавате някъде в тях. Защото бъдещето се гради от двама души, които знаят какво искат и гледат в една посока.

 

Коментирай