Интимно

Имам чувството, че тя ме използва

Ева Кулева отговаря на въпрос на читател

25.08.2017г. / 14 30ч.
Аз жената
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Лайф коуч Ева Кулева отговаря на въпрос на читател в рубриката „Какво те мъчи в любовта“.

Въпрос: От 4 месеца се виждам с една жена и двамата бяхме семейни, но вече не сме. Тя твърди, че ме обича, но не го показва. Избягва секса по незнайни за мен причини. Правили сме го 3 пъти за 4 месеца, но не е това проблемът. Проблемът е, че аз се раздавам много за нея. Направих много неща за нея в личен план и въпреки всичко тя продължава да се държи студено. Имам чувството, че ме използва за материални блага и не ме обича. Внушавам ли си?

Ева Кулева: 4 месеца е относително кратък период, все още се опознавате. Не вярвам, че за 4 месеца можеш да започнеш да обичаш някого. Можеш да се влюбиш в някого, но влюбването е различно от любовта.

Казваш, че и двамата сте били семейни. Колко време мина откакто се разделихте с партньорите си? Смяташ ли, че сте готови за нова пълноценна връзка? Ако сте били семейни с години и са минали само няколко месеца, едва ли сте готови.

От написаното оставам с впечатлението, че не общувате ефективно. Попита ли я защо избягва секса? Говорили ли сте какво искате от тази връзка?

Ако имаш усещането, че даваш много повече, отколкото получаваш, защо продължаваш да се раздаваш?

Един от основните принципи за пълноценна връзка е балансът между даването и получаването. Ако той е нарушен, се трупа неудовлетворение. И рано или късно това неудовлетворение разрушава близостта. Това, което можеш да направиш, е да започнеш да даваш по-малко и да видиш какво ще стане. Дали ще се отдалечите още повече или тя ще започне да дава повече.

Пишеш, че тя казва, че те обича, но не го показва. Може би го показва, но по начин, който е различен от това, от което имаш нужда, за да се чувстваш обичан. Чувал ли си за петте езика на любовта? Те са:

♥ Думи

♥ Действия

♥ Подаръци

♥ Пълноценно време, прекарано заедно

♥ Физическо докосване

Кой е твоя водещ любовен език? По кой от горните начини имаш нужда твоят партньор да изразява любовта си към теб?

Възможно е да „говорите“ на различни любовни езици.

Видеото „Петте езика на любовта“ ще ти помогне да определиш кои са твоите и кои са нейните водещи любовни езици и какво можете да направите, ако те се различават. Можеш да го гледаш тук.

На твое място бих ѝ споделил от какво имам нужда и бих я попитал дали може и иска да ми го даде.

Оставам на разположение, ако имаш други въпроси или нужда от подкрепа.

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай
4 rate up comment 1 rate down comment
az ( преди 6 години )
За 4 месеца 3 пъти секс , нещата са съмнителни.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар