Интимно

4 правила за връзките, които никога да не нарушавате

Само така ще откриете истинската любов

21.10.2017г. / 07 28ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

За да сте щастливи в любовта е нужно да спазвате всевъзможни правила. Трябва да се съобразявате с половинката си, да правите компромиси като същевременно не трябва да губите личността и характера си.

Балансирането между всички тези така наречени правила е трудно и наистина малцина успяват да доведат връзката си до щастлив дългосрочен край.

Какво никога да не казвате на необвързана жена в 30-те ѝ години

Сред всички правила обаче има 4 конкретни, които са едновременно простички и ужасно важни.

4. Не можете да накарате някого да ви обича.

Каквото и да правите, колкото и да опитвате, не сте в състояние да накарате някого да ви обича. Любовта е необясним процес, който възниква по още по-необясними причини.

Неразгаданите ѝ механизми пречат тя да бъде управлявана по наше усмотрение.

Дори за миг да успеете да насочите партньора си в определена от вас посока, това няма да е дълготрайно. Защото само сърцето решава кога да обича и кога да спре.

3. Ако сте обичани, със сигурност ще го усетите.

Всеки човек се е питал поне веднъж в живота си дали половинката му наистина го обича. Ако се чудите твърде дълго и не намирате отговор на този въпрос, то вероятно половинката ви не ви обича.

Едно е сигурно в любовта – когато някой ви обича, ще го разберете безапелационно от думите му, действията му, жестовете, погледа – всичко!

10 ясни признака, че вече не сте влюбени

2. Трябва да обичате себе си преди да заобичате някой друг.

Едно от златните правила на връзките и любовта е да обичаме себе си преди всичко. Не става дума за себична и нарцистична любов, а себеуважение. Почитта към себе си, към собствената личност дава стабилна база за партньора ви. Той ще ви обича и цени повече, ако вижда, че вие самите се чувствате добре в кожата си.

Това важи и за отношенията с другите хора, не само с партньора. Колкото повече демонстрирате комфорта в собственото си тяло, толкова по-положително приети ще сте от околните.

Важно е човек да запомни, че единствената сигурна и неразривна любов, която ще има през целия си живот, е към себе си. Затова я съхранявайте.

1. Не се опитвайте да задържите някого, който вече не е влюбен във вас.

„Да си върнем любовта“ е един от най-заблуждаващите митове за връзките. Връщането ѝ насила е невъзможно, особено ако единият от партньорите е изгубил тотално интереса си.

Това е най-честата грешка сред хората. Дори да имате деца, дори да имате обща собственост, дори да делите общ бизнес, не разчитайте на това, за да се надявате, че нещата ще се оправят.

Ако любовта си е отишла, счупеното трудно може да бъде поправено, особено пък насила.

Коментирай
3 rate up comment 3 rate down comment
... ( преди 6 години )