Интимно

5 признака, че изобщо не сте готови за връзка

Дайте си почивка от грешните избори на партньор

27.10.2017г. / 14 20ч.
Илияна Николова
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Някои хора мечтаят да имат връзка без да осъзнават, че не са готови за нея. Представата да имаме някого до себе си винаги е по-блазнеща от самотата.

Често обаче по действията и изборите ни си личи дали наистина сме готови за това, което иначе мислено искаме.

Кои са признаците, че не сте готови за връзка, въпреки че си мислите обратното.

1. Компасът ви е повреден.

Ненадейно все попадате на грешните мъже. Оплаквате се на приятелките си от поредното си гадже без да си давате сметка, че всъщност подсъзнателният грешен избор си е ваш. Ако все създавате връзки с неподходящи мъже, значи умишлено дълбоко в себе си не търсите идеалния, но не си го признавате или не го осъзнавате.

Връзка от разстояние – мисията възможна!

2. Имате нужда от мъж, за да се чувствате щастливи.

Някои хора се чувстват истински щастливи, само когато са във връзка. Това пречи на самоусъвършенстването на личността. За да сте истински щастливи не ви трябва задължително партньор или връзка. Ето защо всяка следваща връзка ви носи разочарования – защото не знаете как да накарате сами себе си да се чувствате щастливи. Просто в момента не сте готови за истинска връзка.

3. Вярвате, че можете да го спасите.

Различни причини от детството и миналия опит на човек го кара да проектира преживяванията и нуждите си върху партньора. Така някои жени непрекъснато си търсят мъже, които да „спасяват“.

За повечето уважаващи себе си мъже това поведение е отблъскващо и натоварващо. Дайте си почивка от връзките, докато се изясните със себе си. Дотогава връзка не ви е нужна.

Свързани статии

4. Търсите някого, който да ви спаси.

Съществува и обратният вариант – търсене на спасител. Жени, които в детството си са имали нужда от закрила в лицето на бащите си, но не са я получавали, несъзнателно търсят своя спасител в лицето на партньора.

Знаци, че връзката ви е изчерпана

Обикновено такива жени са несигурни, лабилни, имат нужда от непрекъсната подкрепа, не умеят да се справят сами с трудности и партньорът им винаги трябва да им държи ръката.

Ако се чувствате по подобен начин, оставете си малко време за почивка от връзките. Поработете над увереността си. Осъзнайте, че нямате нужда от спасител, а можете спокойно да разчитате на себе си, за да сте щастливи. Само когато се чувствате добре сами със себе си ще сте способни да изградите и здравословна връзка.

5. Търсите някого, който да ви допълва.

Този блян често пречи на мнозина да открият щастието. Ако правите грешката да се взирате в недостатъците на партньора си, винаги ще намерите такива. Мисълта, че някъде там съществува господин Идеален пречи на щастието. Стереотипите, свързани с този имагинерен образ пречат на повечето връзки и водят до техния разпад.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 6 години )