Интимно

Хванах съпругата си в изневяра

Как да продължим след прошката

26.10.2017г. / 12 05ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

В любовната ни рубрика „Какво те мъчи в любовта“ лайф коуч Ева Кулева дава съвети на читатели как да се справят с дилемите в интимния си живот. Днес в рубриката Ева отправя своя съвет към мъж, който е преживял болезнената изневяра на съпругата си и е успял да ѝ прости. Но въпреки това, оказва се трудно да продължат заедно. Прочетете повече в редовете надолу.

Въпрос от читател: Здравейте, хванах съпругата си в изневяра, след като дълго я бях пренебрегвал. Простих ѝ, защото аз съм си виновен. Сега я обичам много повече отпреди, но тя е охладняла към мен и имам чувството, че е с мен, заради детето и роднините. Моля Ви, посъветвайте ме как да си я върна, разчитам на Вас.

Ева Кулева: Първо искам да споделя възхищението си за това, че си успял да преглътнеш егото си и да простиш на съпругата си за изневярата ѝ. Както и за това, че осъзнаваш как с поведението си си допринесъл за това стечение на обстоятелствата. Същевременно искам да вметна, че и двамата партньори носят споделена отговорност за всичко, което се случва или не се случва във връзката. Т. е. „вината“ не е само твоя. От въпроса ти не става ясно дали сте водили разговори за това, че тя се чувства пренебрегната и какво можете да промените, преди тя да избере да потърси любов другаде.

Друг въпрос, който ми възниква е, сигурен ли си, че тя е преустановила отношенията си с другия мъж?

Също така, наясно ли си какво е нужно да промените, за да не се стигне отново до пренебрегване и изневяра в бъдеще?

Как можеш да опиташ да си я върнеш? Като започнеш да я ухажваш и да ѝ показваш колко е специална за теб. И то на нейните любовни езици, за да се почувства истински обичана.

Знаеш ли кой е нейният водещ любовен език? Дали ѝ е по-важно да ѝ подаряваш подаръци, да ѝ казваш колко я обичаш или да ѝ го показваш чрез действия?

Ако не си сигурен, гледай видеото „Петте езика на любовтатук.

Книгата „Еротичната интелигентност“ на Естер Перел също ще ти даде идеи как да разпалиш чувствата между вас.

Ако и това не помогне, обади ми се да поговорим.

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай