Интимно

5 токсични навика, които отравят връзката ви

В много случаи не осъзнаваме вредното си поведение

28.10.2017г. / 07 05ч.
Илияна Николова
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Не ви върви в любовта? Всеки партньор, с когото сте имали връзка в крайна сметка става озлобен, нападателен и ви зарязва?

Може да не сте се замисляли, но причината вероятно е у вас. Държанието ви спрямо партньора ви превръща връзката ви в токсична за него. В резултат той просто ви напуска като преди това съжителството ви се е превърнало в кошмар.

Спрете за момент с обвиненията към партньора си и се вгледайте в собственото си поведение. Ако правите следните неща, то сигурно вие самите сте отровили връзката си с токсичното си поведение.

1. Постоянно критикувате.

Никой не обича да бъде критикуван. Дори да посочите грешките на някого, инстинктивно той ще продължи да се опъва и да прави онова, което е правил досега. Други хора пък не успяват да разберат къде грешат въпреки обясненията на партньора им.

Кое струва повече от „обичам те“ за мъжете?

Затвореният кръг, в който се напъхвате сами благодарение на постоянното ви критикуване, мрънкане и негативизъм, отправени към половинката ви, интоксикира връзката и отблъсква човека до вас.

2. Демонстрирате непрекъснато презрение към партньора си.

Критикувате партньора си. Той се опълчва на критиката ви и не изпълнява онова, за което го молите или си продължава постарому. Това ви вбесява. В безсилието си започвате да презирате партньора си видимо, така че той да го забележи.

Това е един от най-токсичните видове поведение във връзката. Много хора го правят без да си дават сметка.

3. Искате всичко да се прави по вашия начин.

Меко казано обидно е да карате постоянно партньора си да върши нещата по вашия начин. Непрекъснато изпадате в обяснителен режим защо, как и какво трябва да се направи по точно определения от вас начин, който е единствено правилен. Това вбесява не само партньора ви – би ядосало всеки човек, към когото са отправени тези „препоръки“.

Кога един обичащ мъж напуска половинката си?

Бъдете разумни и не отравяйте връзката си. Осъзнайте, че има други начини за нещата да се случат и те са толкова подходящи, колкото и вашите предложения.

Свързани статии

4. Вие сте ледена стена.

Уморени сте да слушате оплакванията на партньора си от работата, колегите, проблемите. Демонстрирате непоносимост да слушате идеи и мисли, с които не сте съгласни. Настоявате партньорът ви да започне да мисли като вас, в противен случай вие сте като непробиваема стена за него.

С това поведение няма как да не го отблъснете. Не игнорирайте разбиранията му, възгледите му и нещата, които го вълнуват или тормозят.

Накарайте го да се почувства разбиран, приеман и уважаван. В противен случай връзката ви ще пострада сериозно.

5. Ревнувате без причина.

Ревността е полезна, когато е в допустимите граници. Превърне ли се в болестно преследване, непрестанно подозрение, появят ли се отровни подмятания за щяло и нещяло, партньорът се отдръпва.

Коментирай
32 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 6 години )
Свободно време