Интимно

Дали сте достигнали сексуална зрялост?

Няколко сигурни признака, че сте

16.11.2017г. / 13 49ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Как бихте определили сексуалния си живот и мястото ви в него? Намирате ли се променени, смятате ли, че повече цените себе си, сексуалния акт, че знаете как да му се насладите, дали сте достигнали сексуална зрялост?

Отговорите на тези въпроси може да намерите в следващите редове.

Не е нужно да се доказвате в леглото

Един от ясните признаци, че сте достигнали сексуална мъдрост е, че вече не ви се налага да се доказвате на партньора в леглото. Може би това се дължи на факта, че сексуалният ви живот е свързан само с един партньор или имате натрупан опит. Понякога сексът ви е бавен, давате 100% от себе си, а понякога е спонтанен и го правите на необичайни места, когато страстта се събуди във вас.

Намирате това, от което се нуждаете само в един партньор

Повечето хора започват сериозна връзка или брак в края на 20-те си години, а през 30-те си години те вече имат един стабилен партньор. Желанието да опитате нови неща става все по-голямо, но вие предпочитате да преоткриете любовния си живот с човека до вас.

Необвързаните рядко биха продължили да експериментират с различни партньори. Те ще търсят онзи, с когото биха могли да създадат сериозна връзка.

Извинения, които ви пречат да правите секс

Откривате нови неща

С течение на времето и опита, започвате да изследвате себе си, вашата сексуалност и желания. Признак на достигане на сексуална зрялост е това, че имате желание да изследвате и вашата половинка. Изпробвате нови секс пози, като подобрявате сексуалните си умения чрез различни практики, интересувате се и уважавате желанията на половинката ви.

По-добре общувате с партньора си

Разбира се, всеки би искал да сподели своите фантазии веднага, но това е умение, което се научава с течение на времето. За да споделите нещо толкова лично, трябва да изградите доверие и любов с партньора си.

Ако сте в сериозна връзка, със сигурност знаете как да се вълнувате и как да доставите незабравимо удоволствие на половинката си и тя на вас. Не се срамувате от тялото си, обичате всяка част от него, любимият също го цени. Разговаряте, споделяте, а не бързате да намерите разнообразие изневерявайки си.

7 практики, с които да повишите настроението преди секс

Познавате тялото си

Друг признак, че сте достигнали сексуална зрялост е, че може да се насладите на оргазъм във всяка секс поза. Това е много важно, особено в онези моменти, в които има само малко време да си доставите удоволствие с половинката.

По-важно е качеството, отколкото количеството

Сексът през 30-те години е фантастичен, независимо дали се намирате в сериозна връзка или сте необвързани. Много хора, достигнали сексуална зрялост, вече не ценят броя, а качеството на сексуалните отношения и това, което получават в леглото.

Свързани статии

Това важи и за сериозните връзки. Ако в началото на връзката сте правили всеки ден секс, по няколко пъти, докато се опознаете, вече достигнали сексуална зрялост, актът ви е станал много по-стойностен.

Знаете, че сексуалният ви живот ще има своите върхове и падения

Друг признак на достигане на сексуална зрялост е осъзнаването, че невинаги сексът ще е на ниво, невинаги ще имате желание, сили да правите любов. Мързеливият секс рано или късно ще стане част от връзката ви. От друга страна ще имате периоди, в които ще мислите само за секс и ще искате да се отдавате на удоволствията по всяко време с любимия човек.

Но най-важното е, че ще можете да си споделяте един на друг причината за липсата на желание и заедно ще се опитате да промените ситуацията.

Снимка: istock

Коментирай
0 rate up comment 1 rate down comment
... ( преди 6 години )
Здраве и красота
Свободно време