Интимно

Думи, които никога да не казвате на партньора си

Връзката може да пострада сериозно от упреците и необмислените изказвания

13.12.2017г. / 14 10ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Двама души могат да се обичат и да се нараняват едновременно. Думите понякога могат да наранят дори повече от действията. Затова трябва да си спестяваме някои излишни изказвания, които могат да провалят отношенията и да съсипят връзката.

Когато имате деца могат да възникнат сериозни разногласия относно възпитанието им. При някои двойки съществува съревнование на методите на възпитание, което често води до караници, дори война между партньорите.

Мръсни думи, които Той би искал да чуе

Кои думи и фрази не трябва да казвате на партньора си в името на хармоничната връзка?

„Нали ти казах!“

Дори да сте се оказали прави в спор с партньора, още повече касаещ възпитанието на децата ви, не му го натяквайте. Той е достатъчно интелигентен човек, за да може да прецени ситуацията и сам. Ако му навирате в носа колко е сбъркал, най-много да влошите нещата помежду ви и да понижите самочувствието му.

„В книгите не пише така!“

Демонстрацията на надмощие в знанията ви унижава партньора ви. Освен това, няма особено голямо значение дали сте прочели всички книги по дадена тема или сте наясно с всички теми в блоговете в интернет. Животът е достатъчно добър учител и това, че партньорът ви взима решения на база на опита си съвсем не означава, че те са грешни, щом ги няма във вашите книги.

„Е, децата не реагират така, когато аз им го казвам.“

Ясно е, че децата реагират по различен начин на възпитателните методи на двамата родители. Те са интуитивни и забелязват всяка разлика в характерите и личността на двамата си родители. Напълно нормално е да реагират различно. Това не означава, че трябва да натяквате на партньора си колко се е провалил във възпитанието, само защото децата реагират по различен начин.

„Опита ли_ _ _, за да го накараш да заспи?“

3 часа през нощта е. Детето пищи и плаче. Последното нещо, което човек иска е да чуе списък с методи за приспиване, които са пробвани, отхвърлени или ползотворни. Доверете се на усета на партньора си. Дори да не се получи веднага, уважете усилията му.

Знаци, че партньорът ви е емоционален насилник

„Не ги гледаш внимателно!“

Ако детето е паднало или се е ударило, не бързайте да крещите на партньора си колко е невнимателен в отглеждането. Инциденти се случват дори на най-бдителните родители. Те са важен урок както за възрастните, така и за децата.

„Трябва да чистиш по-често“

Грижата за децата, работата и всички ежедневни ангажименти са предостатъчно, за да критикувате партньора си и за чистенето. Вярно е, че жените са тези, които обръщат повече внимание на хигиената, но има по-мек начин да намекнете, че имате нужда от помощ в чистенето.

„Мъжът на приятелката ми не прави така“

Едно от най-обидните неща за един мъж е сравнението с други мъже. Дори да ви мине през ума, никога не го изричайте на глас пред него. Не само че няма да има ефект, но и може да охлади чувствата на партньора ви към вас.

Коментирай