Интимно

Езикът на тялото казва кога любимият ви лъже

По какво да отгатнете

12.12.2022г. / 19 05ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Невинните бели лъжи или скриването на истината, за да спестим огорчение на близките ни, не се брои за грях. Всички го правим. Но когато умишлено лъжем половинката си за по-сериозни неща, това вече е тревожно.

Всички се питаме кога партньорите ни лъжат и колко сериозно е това. Езикът на тялото никога не лъже. Той може да подскаже дали половинката ни казва истината или се опитва да ни баламоса.

Известно е, че някои особени жестове подсказват дали човекът отсреща мами. Те обаче невинаги са общоважащи. Поведението се разгадава най-добре с наблюдения.

Езикът на тялото не лъже, когато симулирате оргазъм!

Когато познавате добре поведението на партньора си ще ви е по-лесно да отсеете кои негови жестове подсказват лъжа и кои са направени неволно по време на разговора, кои са продиктувани от напрежение, стрес, проблеми в работата или нещо друго в ежедневието.

Обикновено казващите истината хора правят жестовете непосредствено преди да кажат нещо или по време на говоренето. Лъжещите, от друга страна, реагират с жест веднага след като са изрекли лъжата.

И така, как да открием лъжата и потенциалната измама във връзката си?

Изражение на лицето: Движещи се очи и устни

Когато човек е подложен на стрес, той показва фрагменти от истинските си емоции върху лицето си. Тези микроекспресии се появяват в рамките на една петнайста от секундата.

Бягащите, мигащи очи, намаленият зрителен контакт невинаги са показател за скрито поведение. Онова, което обикновено подсказва за лъжа или скриване на истината е ускореното мигане (повече от 70 пъти в минута), зачервяване на устните, потрепване около устата или по клепачите.

Неуместната усмивка или усмивката насила също са фактор, издаващ лъжа. Когато усмивка се появи в неподходящ момент, това е знак, че човекът лъже.

Жестове с ръце: Твърде много докосвания

При неудобни ситуации човек всячески се опитва да се успокои. Той знае, че лъже и с всякакви потрепвания и докосвания на части от тялото се опитва да разсее мозъка си от този факт.

Докосване на ушите, очите, носа, устата, косата, краката, торса – това са все показатели, издаващи лъжата. Предизвикани са от стреса и тревогата, че лъжата може да бъде разкрита.

Езикът на тялото говори: Той иска само секс!

Докосването и повишеното жестикулиране променя химията в организма. Действа като успокоително и намалява хормоните на стреса.

Всеки човек има различен набор от жестове, които му осигуряват комфорт. Опознайте тези на партньора си преди да решите, че ви лъже.

Един от най-обичайните сигнали, че мъжете лъжат, е пъхването на ръката в джоба. Много мъже го правят, когато трябва да отговарят на трудни въпроси или когато разговорът стане прекалено сериозен.

Нервни крака: Завъртане, потропване, потупване, тактуване

Неспокойните крака са явен белег на лъжата. Те са индикатор, че мъжът ви мами за нещо. Мъжете знаят, че жените имат много силна интуиция. Затова повишават нивата на нервност още с първия въпрос.

Преди да понечите да съдите партньора си за лъжа обаче, проследете нормалните му жестове, защото те могат да се припокриват с общоважащите за лъжците. Не бързайте да го обвинявате.

Коментирай