Интимно

Какво да правите, ако са ви хванали в изневяра

В случай, че искате да оправите отношенията си

04.01.2018г. / 10 55ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Да ти изневерят е болезнено. Да си изневеряващият и да те хванат в лъжа е не по-малко сложно и трудно за преодоляване от това да понесеш изневяра от партньора си.

Връзката е подложена на сериозно изпитание след една афера. Въпросът е какво да правите, ако са ви хванали в изневяра. Как да продължите напред с връзката си и как да се отнесете към себе си и партньора си?

Признайте вината си
Да отричате и да се оправдавате е най-грешното нещо, което можете да направите пред партньора си. Това само ще доразруши връзката ви и ще направи партньора ви още по-ядосан и гневен.

Изневярата не е най-лошото нещо за една връзка

Приемете реалността, че сте хванати в крачка и признайте цялата си вина. Понесете гнева и се опитайте да възприемете гледната точка на половинката си в този труден момент.

Решете с кого в крайна сметка искате да останете
От вас зависи към коя връзка ще се насочите. Ако искате да поправите счупените си взаимоотношения с партньора ви трябва да насочите всичките си усилия в тази посока. Въоръжете се с търпение и големи количества философски подход, с помощта на които да избистрите по-нататъшните си отношения.

Потърсете специализирана помощ
Няма нищо лошо в това да потърсите съвет от терапевт. У нас този подход не е особено популярен, но със сигурност е ползотворен. Чуйте мнението на специалист терапевт, независимо дали психолог или консултант по семейно планиране. Неговата неутрална оценка, лишена от предразсъдъци, каквито би имал някой, който ви познава, е ценна.

Скрийте всички доказателства
Партньорът ви вече е разбрал за вашето прелюбодейство. Това му стига. Не усложнявайте нещата още повече като оставяте достъпни всички доказателства за вашата афера.

Свързани статии

Не въвличайте децата
Ако имате деца, не е нужно те да са в пълно течение на случващото се между техните родители. Не ги запознавайте с обстоятелствата, довели до обтягане на отношенията ви. Не ги карайте да взимат страна. Пагубно е за тях. Все пак става дума за родителите им, техните герои.

Как да се отървете от мислите за изневяра?

Не се опитвайте да карате постарому
Ако се държите сякаш нищо не се е случило, нещата ще станат още по-зле. Не си мислете, че да върнете живота си, както си е бил, е правилното решение. Доверието във връзката ви вероятно е разбито. Има риск партньорът ви да се отдръпне сериозно от вас. Желанието му за продължаване на връзката сигурно ще е намаляло.

Затова не се правете, че нищо не е станало, дори партньорът ви да ви е простил. Неглижирането на проблемите само ги влошава, затова не се правете, че животът си продължава постарому.

Не обвинявайте партньора си
Много прелюбодейци се оправдават с партньорите си. Държат се така, сякаш те са ги подтикнали към изневяра. Каквото и да е станало, каквото и да е направил партньорът ви, както и да сте се почувствали, решението да изневерите си е само и единствено ваше. Можели сте да го напуснете, но не сте го направили – предпочели сте да изневерите. Вината е ваша и трябва да я поемете.

Не насилвайте нещата
Искате да оправите отношенията си, да скрепите връзката си? Тогава не насилвайте нещата с партньора си. Дайте му време да се адаптира към сътресението, което е получил, да осмисли нагласата си, да реши дали да приеме случилото се. Нужно е време и дълбока комуникация от двете страни.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
.... ( преди 6 години )
6tom se stiga do izmami , za da bude s druga , zna4i ne mu e dobre s men . zna4i re6enieto e razdiala i svoboda da bude tam kudeto mu e dobre . Nito sme srednovekovie , nito s nasilie 6te stane tova koeto se polaga normalno da se nari4a semeistvo. imala sum podobna situacia
отговор Сигнализирай за неуместен коментар