Интимно

Тайни, които да не споделяте с партньора си

Ако не желаете

08.01.2018г. / 07 39ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Честността, комуникацията и искреността са важни за връзката. Те помагат на партньорите да изградят и заздравят отношенията си.

Има някои тайни обаче, които определено не е добре да споделяте на партньора си. Ето кои са те и защо:

Бройката ви

Споделянето на прекалено много информация за предишния ви опит може да създаде погрешно впечатление у настоящия ви партньор. Той може да изпита гняв, срам, смущение, неприязън и куп негативни емоции, когато узнае бройката ви. Може да последват непредвидени обстоятелства, които да развалят иначе добрите ви отношения.

25 тайни за щастлив брак

Фантазии, включващи други хора

Можете да споделите тази малка мръсна тайна на партньора си, само ако той е със същата нагласа като вашата. Ако той няма нищо против да правите секс с повече хора едновременно, споделете му. Също така, ако той е съгласен да имате отворена връзка и да сте интимни с други партньори, тогава споделената полигамия също е приемлива. Във всички останали случаи ще направите грешка, ако споделите.

Ако пък става дума за невинни платонични фантазии за други хора, тогава изобщо споделянето на тайната не подлежи на обмисляне. Всеки човек си фантазира от време на време за интимности с други хора. Това е напълно нормално и не мислете, че щом са ви споходили подобни мисли трябва да ги споделите. И не, не сте престанали да обичате партньора си.

Че партньорът ви не е най-добрият в леглото, с когото сте били

Понякога за една истинска връзка е по-важно да премълчите, че сексът с партньора ви не е като онзи с някое бивше гадже. Запазете тази тайна, ако го обичате и ако цените всичко останало повече от секса. Не че той не е важен, напротив, но не си струва да разваляте отношенията си с човека, когото обичате с подобно признание.

Тайни, които мъжете не биха споделили

Свързани статии

Неудобни неща от миналото ви

Всеки има своите тайни. Нека си останат такива. Не е необходимо партньорът ви да знае, че сте се напили като тийнейджър в бар и сте си съблекли горнището, например. Или че навремето сте отмъкнали гаджето на най-добрата си приятелка.

Вашите лични съобщения

Здравословната връзка се базира на честност и доверие. Ако партньорът ви непрекъснато изпитва любопитство към това с кого си пишете, нещо не е наред. Не сте длъжни да давате обяснения нонстоп. Покажете му, че не ви е приятно, защото наистина не е нормално единият партньор трескаво да иска да узнае какво се крие във всяко ваше лично съобщение. Разбира се, тоталната липса на интерес също е обезпокоителен сигнал.

Че понякога мислите за бившите си

Това, че мислите за предишна връзка или партньор не е лош знак, напротив, полезно е, защото така обмисляте предишни или настоящи грешки. Поучавате се от тях и продължавате напред. Запазете обаче тези мисли в тайна, защото могат да бъдат разтълкувани погрешно. Спестете си излишните драматизации.

Коментирай