Интимно

6 прости неща, които да правите за партньора си всеки ден

Малки жестове, които правят чудеса с връзката

30.01.2018г. / 18 27ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки, който е намерил своята специална половинка в живота, трябва да прочете това. Имаме различни партньори във времето, но един е онзи, с когото прекарваме остатъка от живота си.

Този важен и специален човек има нужда от внимание. Връзката се нуждае от ежедневно подхранване, за да живее и да се развива. Любовта, оставена по течението на дните, рано или късно угасва.

Избор на партньор според темперамента му

Не забравяйте, че човекът, когото обичате, е ваш приятел, ваш партньор, ваш спътник и се нуждае да усеща любовта ви всеки ден.

Малките и простички думи и жестове помагат в насърчаването на отношенията и запазването на хармонията във връзката.

Кои са тези малки неща, които трябва да правите за партньора си всеки ден?

Усмихнете се, прегърнете го, целунете го

Какво, ако не топла усмивка и чувствена прегръдка може да накара човек да усети топлотата на любовта!

Тези жестове на обич намаляват стреса и увеличават производителността на човек и то не само в професионален план, но и в обикновените дейности в живота.

Усмивката е заразна. Каквито и проблеми да сте имали, усмивката е способна да накара човек да ги забрави и да оцени кои са по-важните неща в живота.

Поднасяйте комплименти

Няма значение дали сте мъж или жена. Правете комплименти на партньора си, защото само така човек се чувства ценен и оценен от половинката си. Показвайте, че забелязвате стремежите и усилията на партньора си. Благодарете му за тях. Похвалете го, когато трябва.

Казвайте „благодаря“ и „извинявай“

Не пестете от тези думи, защото те означават повече, отколкото можете да си представите. „Благодаря“ е важна дума, а „извинявай“ има още повече сила, именно защото хората трудно я произнасят.

Кой е идеалният партньор за вас според зодията ви

За да имате здрава връзка трябва да бъдете по-самокритични и да се научите да признавате грешките си. Твърдоглавието не води до нищо добро в отношенията.

Слушайте партньора си

Слушането е умение, което не е просто пасивен акт. Разбирайте какво ви казва, взимайте отношение към казаното. Ако чутото минава през едното ви ухо и излиза през другото, човекът отсреща ще започне да събира гняв към вас. Пренебрежението и безразличието са едни от най-опасните неща във връзката.

Прекарвайте време заедно

Ако се държите сякаш сте просто съквартиранти, а не партньори в истинска връзка, нещата ще започнат да отиват надолу с всеки изминал ден. Отделяйте време за дейности, които да извършвате заедно. Времето, прекарано с партньора заздравява отношенията и създава скъпи спомени.

Насърчавайте партньора си да постигне целите си

Важно е да давате подкрепата си. Не осъждайте стремежите и желанията на другия. Когато не сте съгласни с него, кажете му го, но не го съдете. Нека вземе решението си сам. Подкрепата от най-близкия човек дава неподозирани крила.

Коментирай