Интимно

Съвети как да откриете любовта на 40

Никога не е късно да се влюбиш

13.02.2018г. / 14 32ч.
Илияна Николова
Шакира. Снимка: Reuters

Шакира. Снимка: Reuters

На 40 животът е различен, особено ако сте необвързани. Мирогледът, целите, желанията, дори характерът и интересите ви са различни от тези на 20 и 30. Да откриете любовта на тази възраст невинаги е лесна задача.

Но това не означава, че е невъзможно. За любовта няма време и място. Тя се случва във всяка възраст и винаги е прекрасна. Трябва просто да последвате някои съвети и най-вече да сте наясно със самите себе си.

Козметични съвети за дами на 40

Отговорете си на какъв етап сте

Има разлика между това да сте на 40 и никога да не сте имали семейство и това да сте имали, но да сте преживели развод или раздяла. А още по-различно е ако имате и деца. Всички тези обстоятелства определят възгледите ви за живота, приоритетите ви и нещата, които искате от бъдещето си. Осъзнаването им ще ви помогне да откриете подходящ партньор.

Няма по-добър момент да се влюбиш от сега

Спрете да се съмнявате в късмета си. Не трябва да се притеснявате от възрастта си. Не мислете, че всичко е свършило, щом сте на 40. Няма по-добър момент да се влюбиш от настоящия миг.

Помислете какво точно искате от живота

Осъзнаването на какъв етап от живота си сте ще ви помогне да се насочите и към правилния партньор, който иска същото от бъдещето си като вас.

Свикнете с мисълта, че сте необвързани

Колкото по-добра е нагласата ви към живота ви като необвързан човек, толкова по-лесно ще ви е да приемете самотата си и да спрете да я разглеждате като нещо негативно. Вкопчването в мисълта за връзка ще ви попречи да я откриете и задържите.

Научете уроците си

Преминали сте през десетилетия на любовен опит. Правили сте грешки, правили сте и правилни избори. Направете своите заключения от опита си, той никога не е излишен. Ценните уроци, които сте научили ще ви помогнат да откриете любовта отново.

Не пренасяйте миналото си в настоящето

Емоционалният товар пречи на актуалните връзки. Ясно е, че всеки човек има своята история, но за да бъде една настояща връзка успешна, тя не трябва да бъде отравяна с минал негативен опит.

5 предимства на брака с по-млад мъж

Третирайте всеки човек като индивидуалност

Нямате време да се опитвате да променяте партньорите си. На тази възраст хората са изградени личности с характер. Приемайте ги такива, каквито са и ако особеностите им не ви пасват не си губете времето.

Започвайте всяка първа среща начисто

Не пренасяйте страховете си от миналия опит върху настоящите срещи. Това само ще ви попречи да откриете отново душевната си половинка.

Срещайте се с мъже извън типа ви

Забравете стереотипите. Може да харесвате високи и синеоки красавци, но е време да се отърсите от младежките си идеали. Бъдете реалисти и обърнете внимание на мъже, които не отговарят на типа ви. И не става дума само за външност, но и за личностни качества, които притежава мъжът.

Срещайте се с мъже извън възрастовата ви група

Не се фокусирайте върху партньори, близки до вашата възраст. Приемете, че по-зрелите от вас мъже са наистина добра партия.

Коментирай