Интимно

10 начина да преодолеете изневяра заедно

Ако искате да спасите любовта си

20.02.2018г. / 09 32ч.
Илияна Николова
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Едни от най-трудните моменти в една връзка са проблематичните ситуации между партньорите. Изневярата е смятана от мнозина за най-непростимото предателство от най-близкия човек.

Много двойки преустановяват връзката си след изневяра, защото не могат да преглътнат болката, съмнението, изгубеното доверие.

Какво да правите, ако са ви хванали в изневяра

Някои обаче осъзнават все още наличната си любов и искат да се опитат да я спасят, да си дадат втори шанс.

Вижте кои са най-добрите начини да спасите връзката си след изневяра.

1. Практикувайте благодарност. Изразявайте я, учете се всеки ден да цените положителните качества на партньора си, както и той вашите. Бъдете благодарни за всичко, през което сте преминали заедно досега и се уповавайте на него.

2. Посрещнете напълно емоциите си. Преживейте гнева, обидата, безпомощността, всичко, което чувствате. Не го потискайте, а го изживейте заедно. Така преживяването ще е по-леко.

3. Изяснете целите си. Ако все още наистина и двамата искате да сте заедно, насочете цялата си енергия натам.

4. Развийте по-дълбоко равнище на интимност. Комуникирайте, споделяйте, опитайте да слеете отново животите си в едно цяло.

5. Правете разни неща заедно. Ежедневните дейности са част от живота, правете ги заедно, доколкото е възможно. Измисляйте си и други занимания в почивните дни или свободното време, които да ви сплотят отново.

6. Създайте си визия за бъдещето. Разберете дали все още сте на един и същи етап. Искате ли еднакви или поне сходни неща от бъдещето. За целта е важно да разберете и анализирате добре общото си минало.

Да признаете ли изневяра или не – как да решите?

Свързани статии

7. Укротете чувствата си. За да избегнете последиците от изневярата е важно да започнете стъпките си след като сте се успокоили напълно и сте приели реалността.

8. Питайте за нещата, които трябва да знаете. Все трябва да има разни негативи, които дразнят партньора ви у вас, както и обратното. Ако досега не сте си дали сметка за всички тях, моментът е подходящ да ги изговорите, за да ги преодолеете.

9. Позволете на шоковата вълна да ви връхлети. Очаквайте, че ще чуете неща, за които не сте подозирали и които определено не искате да чуете. Поемете вълната и след това я оставете да се разлее като вода на пясъка. Овладейте гнева и потърсете начин да приемете всичко, което ще чуете и да го анализирате.

10. Имунизирайте себе си. Като двойка се опитайте да се имунизирате срещу следващи подобни епизоди. Гледайки обратно назад към това, което се е случило, направете следващата крачка към заздравяване на връзката си.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
КУ КУ ( преди 6 години )
ТОВА СА АБСОЛЮТНИ ГЛУПОСТИ, НЕ ВЯРВАЙТЕ, ЧЕ ЩЕ ОБИЧАТЕ НЯКОГО С ТРЕНИРОВКИ И СЪВЕТИ, ПО-ДОБРЕ, АКО ИМА ЗА КАКВО ДА ТЪРПИТЕ, ТЪРПЕТЕ, АКО НЯМА, ПЪТУВАЙТЕ..........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Притчи, мъдрости, цитати