Интимно

Здравословни навици във връзката, които са смятани за токсични

Няма място за притеснения

21.02.2018г. / 10 16ч.
Аз жената
Снимка: outnow

Снимка: outnow

Всеки от партньорите във връзката има своите навици. Обсъждайки и обмисляйки тези навици обаче често хората изпадат в заблуда, като ги категоризират като вредни.

Токсичните митове, които могат да предизвикат погрешно впечатление у партньорите са много. Не им се доверявайте така лесно, за да не си направите неверни заключения, от които да пострада връзката ви, а и партньорът ви.

5 токсични навика, които отравят връзката ви

Кои са навиците в една връзка, които често биват сочени като токсични, а всъщност са си напълно здравословни?

Да не отговаряте веднага на съобщенията

Някои хора се ръководят от грешната максима, че ако не отговаряш веднага на повикванията и съобщенията на половинката си, той или тя ще реши, че го мамите. По-добре е да отговорите веднага.

Това е абсолютно погрешно. Вие и вашият партньор сте независими личности, които имат свой живот поотделно и заедно. Ежедневието на всеки е затрупано от безброй задачки и ангажименти. Няма как да отговорите веднага на всяко съобщение.

Пък и освен това не е здравословно за връзката, ако откликвате на всяка прищявка на партньора си. Провокирайте малко напрежение у него/ нея. Полезно е.

Не обсъждайте всичко

Няма нужда да говорите как е преминал денят ви в най-големи подробности. Споделяйте си, но не прекалявайте. Това се отнася най-вече до мислите, чувствата и малките тайни, които пазите за себе си. Няма нищо лошо в това човек да пази някои неща за себе си. Не се доверявайте на митовете, че ако не споделяте абсолютно всичко с партньора си, не се обичате.

Защо привличате токсични хора към себе си?

Да не бъдете напълно честни

Невинаги пълната честност е полезна за връзката, а и за отношенията с хората въобще. В името на добрите социални връзки е важно понякога да спестявате онова, което може да бъде спестено или така наречените „бели лъжи“. И този подход няма нищо общо с лицемерието.

Да нямате нужда от партньора си през цялото време

Много хора смятат погрешно, че за да се обича една двойка, партньорите трябва да са всичко един за друг през цялото време, да имат нужда един от друг, да не могат да правят нещо самостоятелно.

Това е едно от най-погрешните схващания. Не е нужно да имате непременна нужда един от друг като другият да представлява „целия ви живот“. Това важи само във взаимнозависимите връзки, които далеч не са от здравословния тип.

Коментирай