Интимно

Колко трае влюбването?

13.05.2009г. / 11 02ч.
Аз жената
Колко трае влюбването?

Колко трае влюбването? Ето, сега е пролет и със сигурност мнозина са влюбени. Но до кога? Иска ни се да задържим максимално тази прекрасна емоция, тази тръпка. Но в реалността, знаем, това е невъзможно. Често влюбеността трае до първия интимен контакт, едва няколко дни, но пък понякога – с години. Къде е магията? Как се постига? Всеки път е различно и при всеки е различно.

Ето мнения на различни хора по въпроса. Любопитно е да се сравнят мъжката и женската гледни точки за това колко трае влюбването.

Женската гледна точка:

К. Н., 23 г.
“Може да трае минута, може и години, зависи в какво се влюбваш. Аз много често се влюбвам от пръв поглед... в дрехи, а когато става дума за мъже – влюбването според мен трае максимум година.”

В. Г., 34 г.
“Зависи от човека – може да е и кратко, може да е и вечно.”

Г. П., 44 г.
“Различно. Аз все още съм влюбена в моя съпруг, а сме женени от 23 години.”

Л. П., 21 г.
“Зависи. Обикновено не много дълго, после идва любовта в нормалните случаи, а също и уважението. Мисля, че ако продължи твърде дълго самото влюбване, значи работата не е на добре.”

С. И., 37 г.
“До следващото влюбване.”

Мъжката гледна точка:

П. М., 39 г.
“Убеден съм, че има различни варианти, от един миг, до завинаги..., въпрос на всеки конкретен случай. Със сигурност обаче ако двама души заживеят трайно заедно, то тръпката на влюбването или угасва с времето, или се трансформира до степен на сериозна житейска и емоционална обвързаност и взаимна потребност, но така или иначе без да я има тръпката на влюбения.”

Д. Г., 25 г.
“Докато хората се изненадват приятно.”

* * *

Какво може да развали една връзка
За и против целувката на първа среща?
7% от американците се залюбват онлайн
Влюбване и секс
Лято и влюбване
Влюбен без собствено желание?

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Жени ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
mimi ( преди 11 години )
Razbira se che liubovta sashtestvuva cql jivot.Az obicham i sam obichana 25 godini.A nai- strannoto e che vse poveche se zasilva obichta mejdu nas.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
лили ( преди 11 години )
влюбването не трае много.Това е само начална фаза. А Любовта е вечна и единствена. това че влюбването отминава с времето донякакаде може и да е вярно ако говорим за тръпката и усещането за пеперуди в корема, но едно нещо със сигурност остава след влюбването а това е именно самата Лювов. разбирателство привързаност и чувството, че неможеш без този човек. Трябва да се прави разлика между тези две неща влюбване и любов, но също така нетрябва и да се забравя че те за взаимно свързани. Благодарение на едното(временното) се ражда другото(вечното)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
bib ( преди 11 години )
Spored men lubovta 6te se zapazi dotogava dokato se 4uvstvame obi4ani i jelani.No.. da ne zabravqme,4e dori i da sme silno vlubeni v partniora si .. moje da sreshnem vnezapno drug 4ovek i tr1pkata postepenno da iz4ezne..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар