Интимно

Какво не знаем за мъжете

12.01.2010г. / 10 08ч.
Мария Дуковска
Какво не знаем за мъжете

Наричаме ги силния пол и търсим винаги опора в техните мъжки обятия. Но дали винаги са толкова силни и непоколебими, колкото ние искаме да ги виждаме. Има ли неща, които не знаем за мъжкия пол? Със сигурност. Така, както мъжете често се оплакват, че не могат да ни разгадаят и да разберат какво искаме, може би и ние не ги разбираме.

Потърсих отговор на въпроса "Какво все още не знаем за мъжете?" , като попитах няколко представители на "силния" пол.

"Вярвай ми"
Често когато мъжът до нас ни направи комплимент, ние сме склонни да се усъмним в искреността му. Мнителни сме, че е направил някой "гаф", за който не знаем и това е неговият начин да ни се извини. Е, и това може да се случи понякога, но все пак имайте повече вяра в него. Когато ви казва, че сте красива, то е защото го мисли и чувства.  Ако го карате да обяснява защо го е казал или го питате какво точно е имал предвид, това е най-бързият начин да го откажете да ви казва хубави неща завинаги.

Затова просто се усмихнете, когато чуете комплимента му и кажете "благодаря". Не е толкова трудно, нали?

"Не мога да чета мисли"
Аз съм мъж. Това означава, че разбирам „скрития смисъл на нещата” само в моменти на нежност. Когато си ми ядосана, аз приемам всичко буквално. И колкото по-нажежен е спорът, толкова по-буквално приемам нещата, които казваш.

Най-добрата реакция? Когато сте разтревожена, говорете по-меко и по-бавно. Никакви имейли и есемеси! Трябва да го чуете по телефона или още по-добре да говорите лично. Мъжете не разбират от намеци, така както жените. Затова, когато има неразбирателство или трябва да се проведе важен разговор, бъдете сигурна, че той наистина е разбрал какво имате предвид и не оставяйте нещата на случайността като просто се надявате, че той „ще се усети” за вашата гледна точка.

"Виж доброто в мен"
За мъжа е много неприятно, когато забелязваме само нещата, с които ни е ядосал или натъжил, а пропускаме да поощрим добрите. Естествено е мъжът да забележи това и да заеме защитна позиция, във всяка такава ситуация. Или пък, още по-неприятен вариант е да се обърне срещу нас и напук да ни ядосва. И тази реакция би била логична, тъй като трябва да забелязваме и хубавите неща, които прави нашият любим.

Най-добрият начин на действие? Може да се ядосвате на мъжа, когато той направи нещо грешно, но порадвайте му се със същата степен на ентусиазъм, когато направи нещо, както трябва. Бъдете благодарни, когато той свърши нещо полезно за дома или за вас, също както сте готова да го разкъсате, когато ви ядоса. И да не забравяме, че компромисът е най-важната част от семейното съжителство, нали?

* * *
Как да го накарам да ме чуе?
Какво не обичат мъжете в леглото
Какво си мислят мъжете след секс?
Кога мъжът казва “Обичам те”

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Светла ( преди 11 години )
Страхотни сте,момичета ! Всичко това е толкова вярно ! Вили,защо не ми ги каза тези правила преди 20г. :) Ще накарам щерката да ги прочете !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Villy ( преди 11 години )
Колкото по-рано се научим да прилагаме тези правила,толкова по-добре: "Правило първо: Открий нещо в него, което смяташ за най-прекрасното нещо на света, и постоянно го ласкай.Правило второ: Постоянно му казвай, че той е най-страхотният любовник, който някога си имала.Правило трето: Каквото и да казва, учудвай се на знанията му. Гледай го обожаващо и настоявай, че той казва най-интелигентните и умни неща, които някога си чувала."
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 7 rate down comment
диди ( преди 11 години )
с една дума - дръжте се с мъжа, както бихте се държали с едно дете! и то също често не "схваща" намеците, и то е чувствително на критика, и то има нужда от бурни поощрения, когато направи нещо хубаво...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Веси ( преди 11 години )
И аз мисля, че най-важното е да поощряваме мъжа - толкова е лесно, но за съжаление го правим прекалено рядко.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар