Меню

Пиле Жулиен

11 декември 2012 | 11:50 | Мария Дуковска
Добави в любими
300-400 г пилешко филе
200 г шунка
100 г топено сирене
120 г заквасена сметана
3-4 кисели краставички
200 г гъби консервирани 
сол
черен пипер
горчица (по желание)
пресен магданоз или босилек за украса

Продукти
Приготвяне

Всички продукти се нарязват на тънки лентички, т. нар. жулиени. Първо в тиган се запържва пилешкото месо, докато се получи златист цвят, като към него прибавяте и малко черен пипер, запичайки ги заедно. След него, в тигана запържвате нарязаната шунка заедно с гъбите и киселите краставички. Отново пържите до получаване на леко златист цвят, след което добавяте пилешкото месо. Пържите няколко минути, а накрая прибавяте сметаната, топеното сирене, сол на вкус, по желание и горчицата. Готвите ястието, докато топеното сирене се разтопи хубаво и стане на плътен сос.

Накрая всяка порция от ястието се украсява с по стръкче магданоз или лист босилек.

Добър апетит!

Снимка: авторът

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Iliyana Terzieva ( преди 11 години )
http://***.az-jenata.bg/praznichna-trapeza/view/42.html molq vi glasuvaite kato natisnete na palece otdolu na snimkata :))) Mersi ^^
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
pipinana ( преди 11 години )