Приготвяне

Белтъците и жълтъците се разбиват поотделно, като белтъците се бият, докато станат на гъст сняг. Слага се млякото да заври и се подслажда със захар. Със супена лъжица във врящото мляко се пуска от разбитите белтъци, като получените топки се обръщат с лъжицата да се посварят и от двете страни, но не бива да се оставят да врат много, защото белтъкът ще спадне. Топките се изваждат и се нареждат в чиния. Млякото се прецежда и в него се размиват какаото и брашното. Смесва се внимателно с жълтъците. Слага се на тих огън и се бие постоянно. Щом се посгъсти, отдръпва се от огъня, като биенето продължава, за да не стане на топчета. Този гъст сос-крем се налива внимателно под топките, така че да останат бели и да плуват в него. Трябва да се внимава кремът да не се сгъсти много, защото тогава топките няма да плуват.

Снимка: thinkstock