Меню

Бюреци с риба тон

23 юли 2010 | 12:24 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
8 стръка пресен лук 
200 г листа от спанак 
3 супени лъжици зехтин 
200 г риба тон от консерва 
2 твърдо сварени яйца 
сол, черен пипер, 1 капка сос табаско 
многолистно тесто

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Зеленият лук се нарязва на колелца, а измитият и отцеден спанак на едро. В тиган се загрява 1 супена лъжица зехтин и зеленият лук се задушава в него, докато стане прозрачен. Добавя се спанакът, похлупва се и се задушава 2-3 минути като се разбърква от време на време. Зеленчуците се отцеждат в гевгир и се оставят да се охладят.
Смесват се с отцедената и накъсана риба. Нарязват се на ситно яйцата и също се добавят. Сместа се разбърква и овкусява със сол, черен пипер и табаско.
От тестото се изрязват 24 кръга с диаметър 12 см. Вземат се три кръга и се нареждат един върху друг като се мажат с олио. В средата се поставя по една супена лъжица от сместа и се прегъват на две. Краищата им се притискат с пръсти така че да се образуват красиви дъгички. Намазват се с олио. Бюреците се нареждат в тава, покрита с хартия за печене и се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна до златистокафяво.

Снимка: thinkstock

Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон

* * *

Бюрек от тиквички
Емпанада със спанак и сирене

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай