Меню

Суши с риба тон

26 юли 2010 | 10:41 | Аз жената
Добави в любими
400 г ориз
200 г риба тон „Диавена“
1-2 марули
зехтин за намазване
сол на вкус
сок от лимон
За заливката:
2 к. ч. ябълков оцет
1 к. ч. захар
3 ч. л. сол

Продукти
Приготвяне

Оризът се измива добре, след като се накисва във вода за 1 час. Вари се докато омекне, след това се изцежда. В купа се смесва оцетът, захарта и солта. Докато е топъл оризът се залива със заливката. Листата от марулята се бланшират в кипнала подсолена вода и веднага се слага в съд с леденостудена вода. След това изцеждате листата, поставете ориз и риба тон и завийте. Постарайте се да прецените количеството ориз с бройката на листата маруля, за да използвате всички продукти за целта. След това по желание може да поставите в хладилник за 1 час, а може и директно да се консумират, като се нарежат на малки цилиндърчета и се поръсят със сок от лимон. Другият вариант е да се сервират със соев сос.
Приятен апетит!

Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон

Снимка:

shc.hu

 

* * *

Суши “Пролет”
Филе от бяла риба с бадеми

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай