Меню

Ябълков щрудел

20 септември 2010 | 10:33 | Аз жената
Добави в любими
яйца
ябълки
захар
брашно

Продукти
Приготвяне

3 яйца +2 чаени чаши захар се разбиват много добре, след което добавяме 1 чаена чаша нарязани орехи, 2 чаени чаши настъргани ябълки (леко изстискани), 7 с. л. олио, 2 чаени чаши брашно,1 кафена лъжичка сода, която се гаси с 1 чаена лъжица оцет, канела по избор
Всичко това се обърква и се пече в подмазана тава.

* * *

Щрудел с готови кори
3 в 1 - Баница, тиквеник и щрудел в една рецепта
Мързелив щрудел
Ябълков щрудел с фибри
Ароматен щрудел с ябълки и тиква

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
shgt ( преди 11 години )
Този щрудел може да се приготви с круши, дюли, тиква. Аз го правя с 1 ч.ч. захар. Брашното зависи от плода - по-сочен плод, повече брашно.Пече се при 180 градуса поне 50 минути.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар