Меню

Кифлички със сирене и яйца

5 февруари 2005 | 10:14 | Аз жената
Добави в любими
3 яйца
килограм брашно
чаена чаша кисело мляко
120 грама олио
равна лъжица сода бикарбонат
100 грама сирене
1 лъжичка сол

Продукти
Приготвяне

Замесва се тесто с брашното, 1 яйце, содата, разтворена в киселото мляко, солта и олиото. Тестото трябва да бъде меко. Разточва се на лист с дебелина 1 см и се нарязва на квадрати. В единия край се слага плънка от 1 яйце и сиренето. Навива се във формата на кифличката. Отгоре се намазват с третото яйце и се пекат в умерена фурна.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Маринова ( преди 11 години )
Всички тестени произведения, направени от тесто със сода или бакпулвер се пекат в ПРЕДВАРИТЕЛНО загрята фурна на 180-210 градуса, за да бухнат и се изпекат хубаво.Това е нещото, което се пропуска в описанието за приготвяне на кексови, тортени или омесени със сода теста и затова не стават после добре изделията.Приготвени от втасало тесто с мая продукти може да се сложат в незагрята фурна, а през времето докато загрява, тестото допълнително ще втаса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
elena ( преди 11 години )
po-gadno testo ne sum pravila...a kiflichkite sa otvratitelni meko kazano1 i greshkata ne e v men 100 %
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
anna ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
martina ( преди 11 години )
tiq kifli4ki s1m gi pravila i ne stavat nik1k xubavi po-dobre ne si habete prodyktite
отговор Сигнализирай за неуместен коментар