Меню

Карамелизирани оризови топчета

16 декември 2010 | 14:53 | Аз жената
Добави в любими
Карамелизирани оризови топчета

Приготвяне

Продукти:
1 ч. ч. ориз
500 мл прясно мляко
1 с. л. масло
1 ванилена захар с портокал
захар на вкус
1 ч. ч. захар за карамелизиране
щипка канела за поръсване
пръчици канела за декорация

Приготвяне:
В тенджера се смесват : оризът, млякото, маслото, захар на вкус и ванилената захар и всичко се вари до получаване на много гъста смес.
Оставя се да се охлади и от сместа се правят топчета.
В подходящ съд се карамелизира захар и се отстранява от котлона. Топват се топчетата едно по едно с помощта на лъжица и се изваждат върху хартия за печене.
Поръсват се с много малко канела и се оставят да се стегнат за 10 мин.
Сервираме топли или студени с пръчици канела за декорация.

* * *

Участва в конкурса за парти рецепта.
Карамелизирани царевични пръчици

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай