Меню

Свински пържоли с мащерка и праз

28 декември 2010 | 14:18 | Аз жената
Добави в любими
Свински пържоли с мащерка и праз

Приготвяне

Продукти за две порции:
две свински пържоли от врат, може с кост
1/2 стрък праз лук
5-6 печурки
1/2 ч. ч. бяло вино
1/2 ч. л. мащерка сушена
сол и черен пипер на вкус
2-3 суп. лъж. зехтин
1дафинов лист

Приготвяне:
Начукайте пържолите от двете страни. В йенски съд поставете 2 суп. лъж. зехтин. Поставете едната пържола, поръсете със сол и черен пипер. Почистените и нарязани на едро гъби и праз поставете над месото. Покрийте с втората пържола. Поръсете обилно с подправките и отгоре мащерката. Сложете и дафиновия лист. Сипете бялото вино. Оставете да отлежи около час. Покрийте съда с фолио за печене. Печете в силна фурна (200 градуса) около час и половина.
Поднесете с червено вино и картофено пюре или пържени картофи.
Добър апетит!

* * *

Свински шишчета
Свински пържоли с гъби и майонеза
Свински пържолки по ирландски
Свински черен дроб с винен сос
Свински рамстек с лук

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай