Меню

Салата „Табули“ с елда

3 януари 2011 | 13:37 | Аз жената
4 от 5 гласа
Добави в любими
1/2 чаена чаша предварително сварена елда
2 червени чушки - сурови или печени
извара или обезсолено сирене или соево сирене - тофу
половин връзка магданоз
1 връзка зелен лук
сол - ако използвате

Продукти
Приготвяне

Тази салата "Табули" е по-различна от ливанското табули, някъде я пишат като "Табуле".  Тя е резултат от моите кулинарни търсения и експерименти. Често я сервирам като предястие с препечени филийки хляб. Надявам се, че ще ви хареса.

Начин на приготвяне:

Сваряваме елдата за 4-5 минути, изплакваме я в гевгир под течаща вода. Оставяме я да изстине. През това време нарязваме на дребно останалите продукти - лука и магданоза, а сиренето натрошаваме. В голяма купа смесваме всички продукти и овкусяваме с подправките.

Количеството е достатъчно за 2 порции. В зависимост от предпочитанията ви, в салатата може да преобладава елдата или чушките. Лично на мен ми е по-вкусно с повече чушки и лук, а по-малко елда и магданоз.

Приятен апетит!

Вижте още:
Елда - как да я заобичаме
Салата от елда с чушки
Салата с елда, зеле и хумус



 

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
ао ( преди 8 години )
казва се ТАБУЛЕ не Табули хахахха да нИ сте от СелУУУ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Anton ( преди 9 години )
Хубава салата, но не знам защо се нарича "Табули", като повече прилича на "Шопска". Оригиналното "Табули" няма нито чушки нито извара или сирене. 90% от салатата е магданоз.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Виолета ( преди 11 години )
В тази рецепта сварената елда може да се замени с покълнала...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Ивет Лолова ( преди 11 години )
До Райна: Благодаря за забележката. Явно е станала печатна грешка, която ще поправя. Сварената елда трябва да е половин чаена чаша. Това е количеството за една порция салата. Разбира се, дори да сложите малко повече или по-малко няма да се обърка рецептата и пак ще стане вкусно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Rayna ( преди 11 години )
И аз ще пробвам салата, защото много обичам елда. Само не разбрах, какво означава 1/2 ч.л.-това чаета лъжица ли е или чаена чаша.Благодаря!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
sivila ( преди 11 години )
Тази салатка непременно ще я направя,но в събота,че нямам пресни чушки,а консервирани неща не употребявам.Получих слюноотделяне,четеики я,а пък и обожавам салатите.Даже бих казала,че тая салатка би могло и да замести едно хранене.Благодаря за рецептата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар