Тази салата "Табули" е по-различна от ливанското табули, някъде я пишат като "Табуле".  Тя е резултат от моите кулинарни търсения и експерименти. Често я сервирам като предястие с препечени филийки хляб. Надявам се, че ще ви хареса.

Начин на приготвяне:

Сваряваме елдата за 4-5 минути, изплакваме я в гевгир под течаща вода. Оставяме я да изстине. През това време нарязваме на дребно останалите продукти - лука и магданоза, а сиренето натрошаваме. В голяма купа смесваме всички продукти и овкусяваме с подправките.

Количеството е достатъчно за 2 порции. В зависимост от предпочитанията ви, в салатата може да преобладава елдата или чушките. Лично на мен ми е по-вкусно с повече чушки и лук, а по-малко елда и магданоз.

Приятен апетит!

Вижте още:
Елда - как да я заобичаме
Салата от елда с чушки
Салата с елда, зеле и хумус