Меню

Постни зелеви сарми с булгур

13 март 2011 | 23:21 | Аз жената
5 от 3 гласа
Добави в любими
500 г булгур
5-6 бр. глави лук
300 мл олио
1 с. л. чубрица
1 с. л. червен пипер
Сол на вкус
Сушени сливи

Продукти
Приготвяне


Начин на приготвяне:
Нарежете лука на ситно. Запържете го заедно с булгура. След като е готово, залейте с 1 ч. ч. вода и оставете да ври до изпаряване на водата. Свалете от огъня и прибавете чубрицата и червения пипер. С плънката завийте сарми, като сложите по 1 слива във всяка. Наредете ги в тава, като добавите вода, така че да се покрият добре. Затиснете отгоре с чиния и варете на тих огън.

Като станат готови, залейте сармите със запръжка (1 с. л. червен пипер в олио). По същия начин може да приготвите постни пълнени пиперки.

Снимка: thinkstock

Рецептата е на Стоянка Нанкова, с. Козловец, участвала във фестивала "Пъстра трапеза".

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Мария ( преди 11 години )