Готварство

Домашно суши

Домашно суши

Продукти:
Кори Нори (водорасли)
ориз
морков
авокадо
краставица
сьомга
риба тон от консерва
сол, оцет и захар на вкус

Приготвяне:
Оризът се накисва в студена вода и се оставя да престои 1 час. След което се потапя във тенджера с вряща вода за 5 мин. Изцежда се много хубаво, прибавя се сол, оцет и щипка захар.
Кората Нори се поставя върху бамбукова подложка, след което се покрива с ориз. Нареждат се по ширината нарязаните на ивички морков, авокадото, краставичка, рибата тон и сьомгата. Навива се на руло и се реже на по-малки рулца с остър нож, натопен във вода.

Прочетете още:

Сигнал за нередност в статията

Изпрати

Изпращане на статия

Изпрати

Коментари 2

Напиши коментар
  • 2

    paola.ivanova1

    преди 7 месеца

    Ммм,това ще го пробвам!
  • 1

    Анонимен

    преди 1 година

    ориза не се кисне, а се мие докато водата не стане бистра, след което съхне 1 час
    оцета е оризов
    и ако разбере някой японец, че сте ползвали риба тон от консерва ще си направи харакири :D

Напиши коментар

Моля, въведете кода в полето *

Изгодни оферти

Puls

Tialoto