Меню

Цитрусови бонбони

11 май 2005 | 11:13 | Джадала Мария
1 от 1 гласа
Добави в любими
Цитрусови бонбони

Приготвяне
Това е стара рецепта за вкусни домашно приготвени бонбони, които са подходящи както за около Коледа, така и за летните топли дни. Те се приготвят от кората на цитрусови плодове – грейпфрут, портокал или лимон. Обелете внимателно корите. Нарежете на малки парчета, каквито искате за бонбоните. Кипнете вода и поставете за 3-4 минути парченцата кора във врящата вода. Извадете и оставете да се изцедят. Кипнете захарен разтвор от 1 и 1/2 ч. ч. захар и 1 ч. ч. вода. Оставете на слаб огън да се посгъсти за няколко минути. Поставете изцедените парчета кора и оставете да врат за 3-4 минути. Извадете с решетъчна лъжица и оставете да съхнат в чиния за около 24 ч. Парчетата кора ще изсъхнат, ще се втвърдят и ще се превърнат във великолепни бонбони, жълти и оранжеви на цвят!

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай