Меню

Как да приготвим домашни наденици?

14 декември 2011 | 23:59 | Аз жената
3 от 11 гласа
Добави в любими
Как да приготвим домашни наденици?

Приготвяне

Домашно приготвената храна е голяма ценност в сегашното време на консерванти, оцветители, аромати и какво ли още не, което ни продават. Едно вкусно изкушение, което може да е участник в доста рецепти, е домашната наденица. А защо не да я нарежете за мезе, когато имате гости и да се похвалите с кулинарните си умения.

За около 20 наденици (по 200 г всяка) са ви нужни свинско месо – 2,5 кг и телешко – 1.5 кг. Тъй като телешкото е сухо месо, компенсирайте с по-мазно свинско, за да не станат твърди като камък надениците. Ще ви трябват още и свински черва, в които да напълните сместа. Продават се на метър и готови за пълнене на ниска цена – 40-50 ст.

\n

Месото се смила (може да ви го смелят още в месарския магазин) и се смесва. След това се добавят подправките. Тук става магията.

За 1 к смляно месо се слагат 5 г черен пипер, 4 г кимион, 4 г чубрица, 2 с. л. сол, 1 с. л. захар. По желание може и малко чили. Има много подправки, които включват лук и чесън... сами си преценете. След като сместа е овкусена, оставете я един ден да си поеме миризмите. Подправките де. След това я напълнете в червата. За 4 кг месо, вземете 7 метра свински черва.

\n

Най-сложно е сушенето. Намерете сухо, проветриво и хладно място. След 2-3 дни може да започнете да ги масажирате ежедневно – да се наместят. Така две седмици. След това трябва да изсъхнат за още 2-3 седмици (зависи къде се сушат).

\n

Рецепти с готовата наденица ще Ви представим скоро.

Прочетете още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
galin stanchev ( преди 10 години )
s poveche teleshko stavat po hubavi prosto triabva da se priberat vav frizera kogato sa izsahnali kolkoto ti iskash
отговор Сигнализирай за неуместен коментар