Продукти:
1 масло (120 г)
1 ч. ч. захар (100 г)
1 яйце
2 суп. лъж. прясно мляко
1 ванилия
1/4 ч. л. джинджифил
пълнозърнесто брашно около 3 ч. ч.
сладко от кайсии за слепване
захарни пръчици за украса

Приготвяне:
Разбийте мекото масло със захарта. Добавете яйцето, млякото и постепенно брашното. В края добавете и подправките. Добре омесеното тесто поставете за 30 минути в хладилника.
Разточете от тестото лист с дебелина около 0,3-0,4 см. Изрежете формички, като ги комплектувате по две. На втората добавете малки изрязвания – звездичка, кръгче, сърчице, за да има прозорче при слепването.
Поставете сладките в тава за печене, застлана с хартия за печене.
Украсете със захарни пръчици.
Печете на 180 градуса за около 15-18 минути или до зарозовяване.
Охладете. Слепете със сладкото.

Опитайте още: