Меню

Лесен пай с ябълки

18 февруари 2012 | 12:12 | Аз жената
3 от 7 гласа
Добави в любими
2 чаши захар
120 г масло
1 чаша брашно
1 бакпулвер
3 яйца
2-3 ябълки
канела

Продукти
Приготвяне

В тавичката, която сме избрали за приготвянето на сладкиша разтопяваме маслото с една чаша захар. Слагаме на котлона и непрестанно бъркаме докато се карамелизира. Махаме от огъня и нареждаме предварително обелените и нарязани на тънки полумесеци или пък кръгове ябълки. Отгоре заливаме с хомогенна смес, сътворена от разбитите яйца и останалата чаша захар, брашното и бакпулвера.
Слагаме да се пече в предварително загрята фурна на около 150-180 градуса. Когато сладкишът е готов го обръщаме в тортена чиния и поръсваме с канела.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
10 rate up comment 0 rate down comment
Elka ( преди 11 години )
Наистина е чудесен сладкиша,и при мен част от карамела остана по дъното на тавата,и с малко вода стана карамелен сос,с който го залях .Чудесен е...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Верджи ( преди 11 години )
Да :) ама при мен тоя път стана доста сочен и без тоя карамел и нямаше желаещи за още заливки и сладост и затова не го направих така. Ама пак стана де - изяде се. Аз не можех да опитам, та съдя по отзивите на другите.Иначе сте права:))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
Ивалина ( преди 11 години )
ииии тъй като, като обърнете сладкиша-по-голямата част от карамела е останала по тавата,налейте една чаша водаи оставете да заври на котлона.С получения карамелен сос,залейте сладкиша и така вече е напълно завършен и вкусен..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар