Меню
Готварство

Масленки с канела и сусам

28.03.2012г. / 14 08ч.
Аз жената
Масленки с канела и сусам

Продукти:
3 жълтъка
2 ч. ч. пудра захар
500 г свинска мас
1 с. л. лимонов сок
2 бр. амонячна сода
1-2 ванилии
около 1 кг брашно
белтък за овалване
кокосови стърготини и сусам за овалване
канела

Приготвяне:
Разбийте маста със захарта, след което прибавете жълтъците, разтворената в лимоновия сок амонячна сода и ванилията. Замесете тесто и го оставете да престои 3-4 часа. След това късайте и оформете от него топчета, големи колкото орех. Потопете едната им страна в разбития белтък и я оваляйте в сусама и кокосовите стърготини или смлени ядки. Изпечете масленките в умерена фурна. След като ги извадите, ги поръсете с пудра захар и канела.

Рецептата е от конкурса „Какво сготвих днес“

Опитайте още:

Коментирай