Готварство

Пълнени чушки със сирене и яйца

Пълнени чушки със сирене и яйца
Избирате по-широки чушки, махате им дръжките, изпичате ги и ги обелвате.

Натрошавате сирене и разбърквате с 2-3 яйца и ситно нарязан магданоз. С тази смес пълните чушките, овалвате ги в брашно и ги подреждате в намазана с мазнина тавичка. Отгоре нарязвате 3 -4 домата, посолявате и поръсвате с олио. Печете в умерена фурна.

Така напълнените чушки могат и да се изпържат в горещо олио.

Идеално ястие или предястие за летните дни!

Сигнал за нередност в статията

Изпрати

Изпращане на статия

Изпрати

Коментари 7

Напиши коментар
  • 7

    Веселина

    преди 1 година

    С каквото и да се напълнят чушките (без риби и т.н )винаги са много вкусни .Благодаря ,че ме подсещате и аз да сготвя такова ястие .
  • 6

    Соня

    преди 1 година

    Аз също правя пълнени чушки със сирене и яйца и след като се запекат от едната страна ги обръщам и ги наливам със сос от : ако е останало малко от плънката към нея прибавям малко брашно, кисело мляко,/малко вода за да стане по рядко/,сол, чесън задължително и копър.Сосът става чуден. Същият може да се използва и зе пържени тиквички.
  • 5

    Вени

    преди 1 година

    Здравейте! Аз ги правя по същия начин, напълнени и подредени в тавичка. Добавям и З-4 настъргани домата и поливам с олио. Пека ги. По този начин след това имат и сос отстрани. Наръсвам обилно с магданоз. | Стават чудесни.
  • 4

    Виолета

    преди 1 година

    И аз пълня пиперките сурови и ги "запечатвам" с кръгло парче домат, а вътрешността на домата нарязвам на ситно и също слагам при яйцата и сиренето.
  • 3

    Вики

    преди 1 година

    е нали в рецептата тук жената слага магданоз,как да няма аромат...
    аз ги пълня със същата смес сурови и ги послатвям в намаслена тавичка-едно от любимите ми ястия
    правила съм ги и с извара ,вместо сирене

Напиши коментар

Моля, въведете кода в полето *

Изгодни оферти

Puls

Tialoto