Меню

Пай с малини

24 юли 2012 | 12:00 | Аз жената
3 от 4 гласа
Добави в любими
Пай с малини

Приготвяне

Продукти:
3 яйца
2 чаши захар
2 чаши брашно
половин масло (от големите)

Приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта, прибавят се брашното и разтопеното масло. Бърка се много добре, докато се получи твърда смес. Масленото тесто се слага за малко в хладилника да стегне. След това се разточва и се слага в подходяща тавичка. Тя трябва да е добре намазнена и тестото да мине и по стените на тавата. Ако имате от красивите тавички тип голяма тарталета, ще е много красиво.
Тестото се надупчва с вилица. Пече се в предварително загрята фурна.
След като изстине се изважда от формата, като внимаваме да не се счупи. Силиконовите форми са подходящи или пък формите за торти с махащ се пръстен. Но както виждате в последните не се получава много красиво.Докато се пече може да направите крем по ваш избор и да го излеете в тавичката от тесто. Отгоре нареждате малините. Може да посипете с пудра захар, да украсите с мента.

И паят с малини е готов.
Разбира се на този принцип могат да се правят каквито ви хрумне пайове. А за някои плодове като праскови, круши, ябълки ще е хубаво и да се позапекат.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
19 rate up comment 0 rate down comment
Киноман ( преди 11 години )
Може ли да се употреби по предназначение като в "Американски пай"?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар