Меню

Супа от стар фасул и подправки

2 февруари 2013 | 10:30 | Аз жената
Добави в любими
1/2 кг боб 
2 глави ситно нарязан лук 
1 парче целина 
1 морков
1 дафинов лист 
1 с. л. брашно 
1/2 ч олио 
5-6 скилидки чесън 
1 пълна чаена лъжица черен пипер
стрит джоджен 
нарязан магданоз
счукан черен пипер

Продукти
Приготвяне

Слагаме да ври половин кг зрял фасул в студена вода. След половин час слагаме 2 глави ситно нарязан лук, 1 парче целина, 1 морков, 1 дафинов лист да врят заедно с фасула. Когато фасулът омекне, запържваме 1 с. л. брашно в 1/2 ч. ч. олио, прибавяме 5 – 6 скилидки чесън, нарязани на ситно, прибавяме 1 пълна ч. л. черен пипер, разбъркваме запръжката, разреждаме я с вода и я изсипваме във фасула. Посоляваме, прибавяме стрит джоджен и толкова гореща вода, за да получим желаната гъстота. Фасулът се оставя да ври още 5-10 мин. Щом го свалим от огъня, прибавяме малко ситно нарязан магданоз или счукан черен пипер.

Автор на рецептата е Любка Касова, участник в конкурса „Празнични трапези“.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай