Меню

Торта с крем кафе

4 февруари 2013 | 10:04 | Аз жената
Добави в любими
2 и 1/2 тарелки със слепени ореховки (разлепвате ги, за да стигнат и ги топите в разтворено нескафе за вкус, за да омекнат) 
1 бр пакетче стафиди (слагате в купичка, добавяте 1/2 п канела и вода почти да ги покрие. Разбърквате и слагате в микровълновата за 70 сек. пандишпан
1 пакет готови блатове за торта (сами може да си ги приготвите) 
За сиропа: 
150 мл вода 
100 мл захар 
4 супени лъжици ликъор 
щипка канела 
За крема: 
250 г кондензирано мляко 
250 г масло 
5 супени лъжици ликьор 
1 чаена лъжица разтворимо кафе

Продукти
Приготвяне

Размекнатото масло се разбива с миксер. Кремът се разбива до еднородност и към него се добавят напоените с кондензираното мляко стафиди и разтвореното в ликьора кафе. Кипнете водата със захарта и оставете да ври 5 минути. После свалете сместа от огъня и добавете ликьора и канелата. Напоете студените блатове с топлия сироп като ръсите от набъбналите стафиди без последния блат. Всички блатове намазвате с получения крем без последния. Върху последния блат наредете ореховките.

Автор на рецептата е Мартина, участник в конкурса „Празнични трапези“.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай