Меню

Рибена чорба без застройка

7 февруари 2013 | 10:11 | Аз жената
4 от 2 гласа
Добави в любими
250 г риба
100 г моркови (2 броя)
20 г целина(1/2)
1 лук
60 г корен магданоз (1-2)
200 г картофи (3-4)
150 г червени домати (2-3)
100 г краве масло (5 с.л. олио) 
1 лимон
девисил
магданоз
листа от целина 
черен пипер
сол на вкус

Продукти
Приготвяне

Изчистената риба се залива с 6-7 ч. ч. студена подсолена вода и се вари 20-30 минути. Прецеждаме бульона. Лукът, морковът, целината, 1/2 от лимона и корените се нарязват на ситно и се задушават в маслото, което заливаме с бульона. Като заври се прибавят нарязаните на кубчета картофи и обелените и нарязани на ситно домати и обезкостената риба. Когато омекнат картофите, чорбата е готова. Прибавяте девесила, магданоза и листата от целина, черния пипер. Сервира се с резенчета лимон.

Автор на рецептата е Любка Касова, участник в конкурса „Празнични трапези“.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай