Меню

Постна супа с горско месо

19 март 2013 | 11:31 | Аз жената
Добави в любими
100 г гъби
1-2 моркова
1 глава лук
фиде
сушени зеленчуци: червена чушка, целина, пащърнак, градински чай
кориандър
сол
червен и черен пипер
олио
лимон 
магданоз

Продукти
Приготвяне

Нарязваме една глава лук и я задушаваме в тенджера с 1-2 с. л. олио. Прибавяме морковите, нарязани на лентички с картофобелачката. Разбъркваме и след 2 минути прибавяме гъбите, измити и нарязани на големи парчета. Добавяме сол, червен пипер и сушените подправки.

След 3-4 минути напълваме тенджерата с топла вода. Варим до омекване на зеленчуците – около 15 минути като 6 минути преди края слагаме една шепа фиде и черния пипер. Сервираме с лимон и магданоз.
Наричат гъбите горско месо, защото засищат и се смятат за много подходяща храна при пости и за вегетарианци.

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай